Reprezentantii platformei bursiere nordice OMX au anuntat ca se intalnesc luni cu cei ai Borse Dubai, care a cumparat saptamana trecuta o detinere mare la OMX si a declansat speculatii privitoare la debutul unei batalii de preluare cu bursa americana Nasdaq
O purtatoare de cuvant a OMX, care a acceptat o oferta de preluare in valoare de 3,7 miliarde dolari facuta de catre bursa americana Nasdaq, a spus ca poate confirma faptul ca va avea loc o intalnire, dar nu a dat niciun fel de detalii suplimentare.

"Vom avea o intalnire", a spus purtatoarea de cuvant a bursei baltice, potrivit NewsIn.

Surse avizate au declarat saptamana trecuta pentru Reuters ca fostul sef al OMX, Per Larsson, care conduce acum Borse Dubai, va veni la Stockholm, ca sa incerce sa convinga managementul si actionarii OMX ca merita facute eforturi pentru o apropiere prieteneasca.

Borse Dubai a preluat saptamana trecuta o detinere de aproximativ 27,5% din OMX, potrivit unui document al autoritatii suedeze pentru piete financiare.

Borse Dubai, companie cu capital mixt a guvernului din Dubai prin intermediul detinerii acestuia la Dubai Financial Market si a Dubai International Financial Exchange, a oferit 230 de coroane/actiune pentru detinerea achizitionata, mai mult decat oferta in numerar si actiuni pe care a facut-o in martie Nasdaq.

Oferta Nasdaq pentru intreaga bursa OMX este evaluata luni la aproximativ 203 coroane/actiune.

Actiunile bursei OMX s-au tranzactionat in crestere cu 2,2%, pana la cotatia de 234,50 coroane/actiune.

Borse Dubai nu a anuntat ca ar vrea sa preia integral platforma OMX, desi sursele citate de Reuters spun ca acesta ar fi scopul sau.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri