"Comparativ cu primul semestru din 2006, cu mult mai mic, dar rezultatele financiare semestriale obtinute in anul 2006 au fost o exceptie datorata unei conjuncturi favorabile. La inceputul anului am estimat un profit brut de 40 de milioane lei in primele sase luni, iar profitul brut obtinut a fost de peste doua ori mai mare, de 83,19 milioane lei", a mai spus Purdilapentru piata de capital al companiei. .

Cifra de afaceri a companiei in primele sase luni a fost de 1,069 miliarde lei (341,236 milioane euro), cu 13,9% mai mica decat in perioada similara a anului trecut.

"Rezultatele financiare obtinute in anul 2006 au fost o exceptie datorata unei conjuncturi favorabile. In acest an putem ne-am confruntat cu o scadere a consumului si in consecinta ne-au scazut veniturile obtinute din transportul de energie electrica", a explicat, Razvan Purdila.

Citeste si:

Capitalul social al companiei este aproximativ 733 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,3 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de zece lei. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea.

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TEL. Actiunile Transelectrica au inchis sedinta din 14 august la cotatia de 45,00 lei, care da companiei o capitalizare de peste 3,29 miliarde lei (1,03 miliarde euro).