Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a blocat de la tranzactionare, pentru inca doua saptamanii, actiunile nou emise de SIF Transilvania, in cadrul operatiuni de majorare a capitalului social, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Decizia actuala a CNVM prelungeste interdictia transferului celor 546 milioane actiuni SIF Transilvania (SIF3) cu inca doua saptamani, incepand cu data de 18 august.

Reprezentantii CNVM, dar si ai SIF Transilvania, nu au putut fi contactati pentru lamuriri, anunta NewsIn.

Initial, CNVM a anuntat ca blocheaza actiunile respective pe o perioada de doua saptamani, dupa ce acestea vor fi inregistrate la Depozitarul Central. Actiunile noi SIF Transilvania (SIF3) au fost blocate din 21 iulie pana pe 4 august.

Depozitarul Central a operat deja majorarea capitalului social, din data de 21 iulie, incarcand in contul clientilor SIF Transilvania cele 546 milioane actiuni noi.

Actionarii Societatii de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) au renuntat in aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, in favoarea primirii unei actiuni gratuite, in cadrul majorarii capitalului cu 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Intarzierea majorarii capitalului social a survenit pe fondul procesului intentat de catre Cocor SA, care contesta modul de majorare a capitalului social al SIF Transilvania. Pe data de 2 iulie instanta a respins cererea Cocor, dand unda verde derularii majorarii de capital.

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) au scazut joi cu 4,78%, pana la 2,19 lei, ceea ce da o capitalizare de 2,39 miliarde lei (735,7 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si