Impact Bucuresti (IMP) a afisat un profit brut semestrial inainte de consolidare de 15,32 milioane lei, conform standardelor internationale de contabilitate (IAS), cu 11,2% peste cel conform standardelor romanesti (RAS), a spus duminica pentru NewsIn, directorul economic Carmen Sandulescu.

Impact Developer & Contractor (IMP) a obtinut un profit brut in primul semestru de 13,77 milioane lei, conform standardelor romanesti de contabilitate.

“Dupa aplicarea IAS, profitul brut individual, inainte de consolidare, a reiesit cu un plus de 1,55 milioane lei fata de profitul brut conform RAS, de 13,77 milioane lei, ceea ce in procente constituie un avans de peste 11%”, a declarat pentru NewsIn Carmen Sandulescu.

Profitul brut individual, inainte de consolidare, a fost calculat fara a lua in consideratie contributia reevaluarii activelor imobiliare.

Astfel, profitul brut semestrial, dupa consolidare, conform IAS, este de 15,16 milioane lei, iar profitul operational (EBIT) este de 18,36 milioane lei.

Vineri, Impact a transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB) un comunicat in care erau prezentate o parte din rezultatele financiare semestriale, calculate prin aplicarea IAS.

Din comunicat reiesea ca profitul brut individual, inainte de consolidare, este de 4,213 milioane euro si ca acesta este cu 11% mai mare decat profitul brut conform RAS, de 4,3 milioane euro, ceea ce contrazice cifrele prezentate, care arata ca profitul inainte de impozitare este cu 2% mai mic.

Directorul economic al Impact a lamurit pentru NewsIn ca eroarea s-a produs din cauza transformarilor in euro facute de auditori diferiti. “Ca sa interpretam corect rezultatele semestriale trebuie sa tinem cont de valorile acestora in lei”, a concluzionat Carmen Sandulescu.

Conform standardelor de contabilitate romanesti, Impact Bucuresti a incheiat primul semestru din 2007 cu un profit net de 10,84 milioane lei, in scadere cu 3,42% fata de prima jumatate a anului trecut, cand societatea a inregistrat un rezultat net de 10,93 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei din perioada ianuarie-iunie 2007 a fost de 32,12 milioane lei (10,25 milioane euro), de 2,54 ori mai mica decat in intervalul echivalent din 2006, cand afacerile s-au situat la 81,54 milioane lei.

Impact estimeaza in acest an un profit operational de 27,54 milioane lei, in urma demararii mai multor proiecte imobiliare. Veniturile totale ale companiei sunt prevazute in acest an la 290,42 milioane lei, iar cheltuielile totale sunt estimate sa atinga 262,88 milioane lei. Profitul din reevaluare este estimat la 65,39 milioane lei. Estimarile pentru acest an sunt facute conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Titlurile Impact Developer & Contractor SA Bucuresti se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul IMP. Capitalizarea companiei este de 965 milioane lei (297 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,965 lei, stabilita in sedinta bursiera din 17 august.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Impact inaugureaza 3 blocuri noi in decembrie si 6 in februarie