Ponderea fiecarui simbol bursier in componenta indicelui BET, valorile factorilor de „free float” si valorile factorilor de reprezentare vor fi calculate de catre BVB pe baza preturilor de inchidere stabilite in sedinta de tranzactionare de miercuri, 22 august 2007, si vor fi comunicate publicului in aceeasi zi.

Indicele BET (Bucharest Exchange Trading Index) a fost lansat la data de 19 Septembrie 1997 cu o valoare de start de 1.000 de puncte, fiind primul indice bursier dezvoltat de BVB. BET isi propune sa ofere investitorilor si publicului o imagine sintetica asupra evolutiilor cotatiilor celor mai lichide 10 actiuni admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB (cu exceptia titlurilor SIF). BET este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea „free float-ului” companiilor care fac parte din componenta sa. Ponderea maxima pe care un simbol bursier o poate detine in indicele BET este de 20%.

Indicele BET-C (Bucharest Exchange Trading Composite Index) a fost lansat la data de 16 Aprilie 1998, avand valoarea de start de 1.000 puncte. Scopul indicelui compozit BET-C este sa ofere o imagine de ansamblu asupra evolutiilor cotatiilor tuturor actiunilor admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB (cu exceptia titlurilor SIF). BET-C este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea totala a companiilor care fac parte din componenta sa, iar ponderea maxima pe care un simbol bursier o poate detine in indicele BET-C este de 20%.

Citeste si:

Indicele BET-FI (Bucharest Exchange Trading Investment Funds Index) a fost lansat la data de 31 Octombrie 2000 cu o valoare de start de 1.000 de puncte, fiind primul indice bursier sectorial dezvoltat de BVB. BET-FI isi propune sa ofere investitorilor si publicului o imagine sintetica asupra evolutiilor cotatiilor actiunilor emise de societatile de investitii financiare admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB. BET-FI este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea „free float-ului” companiilor care fac parte din componenta sa. Ponderea maxima pe care o poate detine un singur simbol bursier in indicele BET este de 30%.

Nr. crt.

Simbol bursier Denumire companie
1 TLV BANCA TRANSILVANIA S.A.
2 BRD BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A.
3 SNP PETROM S.A.
4 RRC ROMPETROL RAFINARE S.A.
5 TEL C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA
6 BRK S.S.I.F. BROKER S.A.
7 IMP IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.
8 BIO BIOFARM S.A.
9 ATB ANTIBIOTICE S.A.
10 TBM TURBOMECANICA S.A.