Otelinox Targoviste si-ar putea majora capitalul cu aproape 65 milioane lei

Actionarii companiei Otelinox Targoviste se vor intalni in ultima decada a lui septembrie, pentru a decide majorarea capitalului social al companiei cu 64,99 milioane lei, pana la peste 85 milioane lei, prin aport in numerar, conform informatiilor din Monitorul Oficial.

Majorarea se va face prin aport in numerar cu suma de 64,99 milioane lei, reprezentand un numar de 25,99 milioane de actiuni nominative comune, la un pret de subscriere de 2,5 lei pe actiune.

Producatorul de oteluri speciale, Otelinox Targoviste SA, a afisat, anul trecut, un profit brut de 21,5 milioane lei, recuperand astfel pierderea de 16,3 milioane lei inregistrata in 2005. Compania a avut la finele anului precedent peste 800 angajati si o cifra de afaceri neta de 229,38 milioane lei, in crestere cu 84% fata de anul 2005, cand a avut afaceri de 124,5 milioane lei.

La finalul anului trecut, compania si-a extins gama de fabricatie, prin finalizarea investitiilor in sectia de tevi sudate din otel inoxidabil. in prezent capacitatea de productie pentru table si benzi din oteluri inoxidabile este de 60.000 tone pe an, iar capacitatea pentru profile mici si sarma este de 100.000 tone pe an.

Otelinox a fost infiintata la 1 iunie 1974, iar 17 ani mai tarziu intrprinderea a fost transformata in societate pe actiuni. incepand cu anul 1997, pachetul majoritar de actiuni al Otelinox ( 51%) a fost achizitionat de Samsung Deutschland GmbH - filiala a grupului Samsung Corporation. Ca urmare a aporturilor de capital din ultimii ani, Samsung Deutschland GmbH detine in prezent 74,99 % din capitalul social al Otelinox.

Actiunile companiei au fost tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pana in luna mai a anului 2006. Atunci actionarii producatorului de laminate din Targoviste au aprobat, cu majoritate de voturi, delistarea companiei Otelinox de la tranzactionarea la BVB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri