Administratia Canalelor Navigabile a demarat procedurile pentru listarea la Bursa

Compania Nationala - Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) a demarat reevalaurea patrimoniului in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 5% din capitalul social, pretul final al actiunilor urmand a fi stabilit intr-o etapa ulterioara, transmite NewsIn.

"A fost demarata procedura de evaluare a terenurilor apartinand domeniului public al statului aflate in administrarea companiei, conform prevederilor Ordinului MTCT 1093/07 august 2005", a declarat, joi, purtatorul de cuvint al CNACN SA Constanta, Adrian Pindici.

Suprafata terenurilor supuse evaluarii este de 31,4 milioane metri patrati si se afla in zone administratate de primariile: Agigea, Basarabi, Castelu, Cernavoda, Corbu, Cumpana, Lumina, Medgidia, Mircea Voda, Navodari, Ovidiu, Poarta Alba, Saligny,Topraisar si Valul lui Traian.

Evaluarea patrimoniului se face in vederea acordarii de masuri compensatorii pentru cei care si-au pierdut imobilele in mod abuziv, potrivit directorului general al CNACN SA Constanta, Ovidiu Cupsa.

Aceasta se realizeaza ca urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv, prin care s-au operat modificari ale anexei din Legea nr. 247/2005. Astfel, in prima etapa a procesului de privatizare, o oferta publica secundara de vanzare a unui pachet de actiuni reprezentand 5% din capitalul social al Companiei va fi derulata si incheiata pe Bursa de Valori Bucuresti.

Compania are un capital social de 10,158 milioane lei. in prezent, 80% din actiunile CNACN sunt detinute de stat, iar 20% apartin Fondului Proprietatea. Compania a incheit anul trecut cu o cifra de afaceri de 27,08 milioane lei si un profit net de 2,533 milioane lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei si Finantelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri