In ceea ce priveste listarea la Bursa de Valori Bucuresti, acest proces necesita acordul actionarilor. "Este posibil ca pana in martie anul viitor, cand ar fi normal sa inceapa procedurile de listare pentru ca actiunile Fondului Proprietatea sa intre la tranzactionare in mai-iunie, sa nu mai facem nici o adunare generala a actionarilor, iar acest proces are nevoie de acordul acestora", a precizat Paunescu.
In cadrul adunarii generale se va discuta si numirea unui auditor financiar pentru urmatorii trei ani, mentioneaza convocatorul publicat de Fondul Proprietatea. La adunarea generala pot participa toate persoanele care detin actiuni emise de Fondul Proprietatea la data de 20 septembrie.
Tot atunci se va discuta si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs si repartizarea profitului aferent anului trecut.
Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Capitalul social al fondului este de 14,24 miliarde lei (4,37 miliarde euro).
Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Pana in prezent, 3.457 de persoane au devenit actionari ai Fondului, valoarea actiunilor reprezentand peste 3,45% din capitalul social al Fondului Proprietatea.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: