Actionarii Fondului Proprietatea vor discuta in data de 25 septembrie listarea la Bursa de Valori Bucuresti si acordarea unui dividend brut de 0,00253 lei pe actiune, potrivit convocatorului publicat de institutie.
"Valoarea bruta a dividendului este doar o propunere, urmand ca actionarii sa ia decizia finala. Valoarea totala a dividendelor propusa de conducerea fondului, de 36 milioane lei, reprezinta 50% din profitul realizat in 2006. La acesta suma, valoarea bruta a dividendului este de 0,002533334 lei pe actiune. Dar este posibil ca actionarii sa decida sa acorde sub forma de dividend o cota mai mare din profitul realizat anul trecut, de peste 70 milioane lei", a declarat, citat de NewsIn, Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea.

In ceea ce priveste listarea la Bursa de Valori Bucuresti, acest proces necesita acordul actionarilor. "Este posibil ca pana in martie anul viitor, cand ar fi normal sa inceapa procedurile de listare pentru ca actiunile Fondului Proprietatea sa intre la tranzactionare in mai-iunie, sa nu mai facem nici o adunare generala a actionarilor, iar acest proces are nevoie de acordul acestora", a precizat Paunescu.

In cadrul adunarii generale se va discuta si numirea unui auditor financiar pentru urmatorii trei ani, mentioneaza convocatorul publicat de Fondul Proprietatea. La adunarea generala pot participa toate persoanele care detin actiuni emise de Fondul Proprietatea la data de 20 septembrie.

Tot atunci se va discuta si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs si repartizarea profitului aferent anului trecut.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Capitalul social al fondului este de 14,24 miliarde lei (4,37 miliarde euro).

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Pana in prezent, 3.457 de persoane au devenit actionari ai Fondului, valoarea actiunilor reprezentand peste 3,45% din capitalul social al Fondului Proprietatea.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri