Actiunile firmelor din Rompetrol Group listate la Bursa revin astazi la tranzactionare

Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Rompetrol Well Services (PTR) si Rompetrol SA (VEGA), cele trei companii din Grupul Rompetrol listate la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq, vor reveni marti la tranzactionare, dupa ce KazMunaiGaz a preluat 75% din The Rompetrol Group.

In cursul sedintei de luni, la ora 13:22, Bursa de Valori Bucuresti a suspendat tranzactiile cu titluri Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), momentul la care acestea se apreciasera cu 14,3%, pana la 0,1120 lei, variatia maxima admisa de Bursa.

De asemenea, la ora 13:24, BVB a suspendat schimburile cu actiuni Rompetrol Well Services (PTR), cand aceastea urcasera cu 13,10%, pana la 1,90 lei.

Tot la 13:24, titlurile Rompetrol SA (VEGA) au fost suspendate de la tranzactii pe piata Rasdaq, cand deja acestea castigasera 22%, pana la 0,25 lei.

Luni, KazMunaiGaz (KMG), companie petroliera cu capital de stat din Kazahstan, a preluat 75% din The Rompetrol Group (TRG), pentru suma de 2,712 miliarde dolari, tranzactie ce confera TRG o capitalizare de 3,616 miliarde dolari.

The Rompetrol Group (TRG) este actionar majoritar la cele trei companii. TRG detine 74,45% din titlurile Rompetrol Rafinare Constanta, din care 50,59% sunt detinute de TRG, Rompetrol Financial Group SRL detine 14,72%, iar rafinaria Vega, 9,14%.

The Rompetrol Group (TRG) controleaza aproape 51% din titlurile Rompetrol Well Services (PTR). Grupul olandez detine si 82,36% din titlurile rafinariei Vega (Rompetrol SA Bucuresti).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri