Actiunile europene au crescut, luni, pentru a saptea sedinta consecutiva si au inregistrat cea mai buna evolutie din ultimele aproape noua luni, cu toate ca volumul tranzactiilor a fost limitat, deoarece bursa britanica a fost inchisa pentru o sarbatoare publica, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele bursier FTSEurofirt 300, al principalelor actiuni europene, a incheiat sedinta in crestere cu 0,1%, la 1.515,92 puncte, marcand a saptea zi succesiva de castiguri, cel mai lung sir de cresteri de la inceputul lunii decembrie 2006.

Volumul tranzactiilor in cadrul FTSEurofirst 300 a fost limitat, deoarece pietele britanice au fost inchise pentru o sarbatoare publica. Indicele DJ Stoxx50E al actiunilor europene, care exclude titlurile britanice, s-a mentinut la inchiderea cotatiei la 4.238,98 puncte, in timp ce indicele bursier german DAX a coborat cu 0,3%, iar indicele francez CAC40 a urcat cu 0,4%.

Cea mai mare fluctuatie au inregistrat-o actiunile bursei nordice OMX, care s-au apreciat, in cursul sedintei de luni, cu peste 3,5%, ca reactie la informatiile aparute in The Daily Telegraph, ca bursa americana Nasdaq si-ar putea vinde detinerea in cadrul London Stock Exchange (LSE) catre Borse Dubai. Potrivit ziarului, bursa americana si cea de la Dubai ar putea lansa, astfel, o oferta comuna de preluare pentru operatorul bursei nordice de valori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri