Actiunile europene au crescut, luni, pentru a saptea sedinta consecutiva si au inregistrat cea mai buna evolutie din ultimele aproape noua luni, cu toate ca volumul tranzactiilor a fost limitat, deoarece bursa britanica a fost inchisa pentru o sarbatoare publica, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Indicele bursier FTSEurofirt 300, al principalelor actiuni europene, a incheiat sedinta in crestere cu 0,1%, la 1.515,92 puncte, marcand a saptea zi succesiva de castiguri, cel mai lung sir de cresteri de la inceputul lunii decembrie 2006.

Volumul tranzactiilor in cadrul FTSEurofirst 300 a fost limitat, deoarece pietele britanice au fost inchise pentru o sarbatoare publica. Indicele DJ Stoxx50E al actiunilor europene, care exclude titlurile britanice, s-a mentinut la inchiderea cotatiei la 4.238,98 puncte, in timp ce indicele bursier german DAX a coborat cu 0,3%, iar indicele francez CAC40 a urcat cu 0,4%.

Cea mai mare fluctuatie au inregistrat-o actiunile bursei nordice OMX, care s-au apreciat, in cursul sedintei de luni, cu peste 3,5%, ca reactie la informatiile aparute in The Daily Telegraph, ca bursa americana Nasdaq si-ar putea vinde detinerea in cadrul London Stock Exchange (LSE) catre Borse Dubai. Potrivit ziarului, bursa americana si cea de la Dubai ar putea lansa, astfel, o oferta comuna de preluare pentru operatorul bursei nordice de valori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri