Grupul Tamasek Holding din Singapore, companie controlata de stat, ar putea fi de asemenea interesata de achizitia unei parti din aceasta detinere, existand si o serie de alte fonduri de investitii care ar dori sa se implice in negocieri, a precizat sursa.

NYSE Group, care controleaza operatorul bursier New York Stock Exchange, a achizitionat grupul bursier european Euronext in luna aprilie, platind 14,6 miliarde dolari, dand astfel nastere grupului NYSE Euronext.

Grupul LSE, care a respins numeroase oferte de preluare, este in plin proces de achizitie a rivalului italian Borsa Italiana.

Nasdaq, care este cel mai mare operator bursier electronic din Statele Unite ale Americii, a declarat ca ar putea vinde participatia sa din LSE, evaluata la 1.6 miliarde dolari, pentru a se concentra pe achizitia operatorului bursier nordic OMX.

Nasdaq a mai precizat ca bancile pe care le-a angajat pentru a duce aceste negocieri sunt deja in contact cu partile interesate, insa participatia LSE nu va fi vanduta unui singur cumparator.

Citeste si:

Grupul ASX, cu o valoare de piata de 8,13 miliarde dolari australieni (6,7 miliarde USD), a achizitionat in 2006 rivalul de dimensiuni mai mici SFE Corp Ltd pentru a se extinde in sectorul produselor derivate.

Nasdaq nu intentioneaza sa vanda intreaga sa participatie de 31% din LSE unui singur cumparator, insa ar putea vinde 29,9% unei parti, restul fiind vandut pe piata, a precizat sursa.

Conform legislatiei britanice, un investitor care cumpara mai mult de 30% dintr-o companie trebuie automat sa depuna si o oferta de preluare a intregii companii, relateaza Reuters.

Daca pretul nu va fi unul bun, Nasdaq ar putea renunta la ideea vanzarii acestei participatii, a declarat sursa. "Momentan nu exista niciun favorit", a adaugat aceasta precizand ca discutiile se afla in stadiile incipiente.

Bursa americana Nasdaq, care intentioneaza sa se extinda, este angajata intr-o competitie cu Borse Dubai pentru preluarea platformei bursiere nordice OMX. Borse Dubai detine burse din Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda si din Tarile Baltice.