Grupurile bursiere NYSE Euronext si ASX Ltd (Australia) ar putea fi interesate de achizitia unei parti din detinerea de 31% din London Stock Exchange apartinand operatorului bursier Nasdaq, a declarat o sursa apropiata negocierilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Grupul Tamasek Holding din Singapore, companie controlata de stat, ar putea fi de asemenea interesata de achizitia unei parti din aceasta detinere, existand si o serie de alte fonduri de investitii care ar dori sa se implice in negocieri, a precizat sursa.

NYSE Group, care controleaza operatorul bursier New York Stock Exchange, a achizitionat grupul bursier european Euronext in luna aprilie, platind 14,6 miliarde dolari, dand astfel nastere grupului NYSE Euronext.

Grupul LSE, care a respins numeroase oferte de preluare, este in plin proces de achizitie a rivalului italian Borsa Italiana.

Nasdaq, care este cel mai mare operator bursier electronic din Statele Unite ale Americii, a declarat ca ar putea vinde participatia sa din LSE, evaluata la 1.6 miliarde dolari, pentru a se concentra pe achizitia operatorului bursier nordic OMX.

Nasdaq a mai precizat ca bancile pe care le-a angajat pentru a duce aceste negocieri sunt deja in contact cu partile interesate, insa participatia LSE nu va fi vanduta unui singur cumparator.

Grupul ASX, cu o valoare de piata de 8,13 miliarde dolari australieni (6,7 miliarde USD), a achizitionat in 2006 rivalul de dimensiuni mai mici SFE Corp Ltd pentru a se extinde in sectorul produselor derivate.

Nasdaq nu intentioneaza sa vanda intreaga sa participatie de 31% din LSE unui singur cumparator, insa ar putea vinde 29,9% unei parti, restul fiind vandut pe piata, a precizat sursa.

Conform legislatiei britanice, un investitor care cumpara mai mult de 30% dintr-o companie trebuie automat sa depuna si o oferta de preluare a intregii companii, relateaza Reuters.

Daca pretul nu va fi unul bun, Nasdaq ar putea renunta la ideea vanzarii acestei participatii, a declarat sursa. "Momentan nu exista niciun favorit", a adaugat aceasta precizand ca discutiile se afla in stadiile incipiente.

Bursa americana Nasdaq, care intentioneaza sa se extinda, este angajata intr-o competitie cu Borse Dubai pentru preluarea platformei bursiere nordice OMX. Borse Dubai detine burse din Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda si din Tarile Baltice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri