Bursa de Valori Bucuresti (BVB) precizeaza ca decizia de suspendare a titlurilor companiilor din Grupul Rompetrol (TRG) a fost luata exclusiv in baza informatiilor publicate de agentiile de presa, nefiind primit nici un mesaj oficial de la compania PR Newswire in timpul sedintei bursiere.

Bursa de Valori Bucuresti a suspendat tranzactiie cu cele trei companii din Grupul Rompetrol, listate pe piata de capital romanesca, la ora 13:22.

BVB nu a receptionat oficial, in timpul sesiunii de tranzactionare din data 27 august 2007, nici un mesaj de la compania de comunicare PR Newswire despre achizitia pachetului majoritar al companiei The Rompetrol Group NV de catre firma kazaha KazMunayGaz.

"Asa cum este cunoscut, stirea a aparut pe fluxul agentiilor romanesti si straine dupa ora 13:00 (Mediafax, Reuters, NewsIn etc) fiind preluata tot atunci si de posturile locale de televiziune. De altfel, chiar pe site-ul PR Newswire, sectiunea Headline Search, comunicatul privind tranzactia amintita poarta ora 10.06 GMT (13:06, ora Romaniei).

Informatia care a declansat procedura de monitorizare in vederea adoptarii deciziei de suspendare a fost difuzata in jurul orei 13:17, pe un canal de stiri TV. Decizia de suspendare de la tranzactionare a actiunilor celor trei emitenti presupune verificarea si confirmarea veridicitatii informatiilor care au declansat procedura, inclusiv prin canalele de legatura cu societatile comerciale.

In ordine cronologica, primul document referitor la "achizitia de catre KazMunayGaz a 75% din The Rompetrol Group NV", utilizand caile oficiale de comunicare dintre BVB si emitenti, a aparut ulterior orei suspendarii de la tranzactionare. Acest document a fost receptionat prin fax la ora 13:51 si poarta ora de expediere 13:48. Documentul a fost publicat pe site-ul BVB.

Toate celelalte rapoarte ale emitentilor de pe piata reglementata au fost transmise de catre acestia in afara orarului de tranzactionare si au fost publicate integral pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti in dupa-amiaza zilei de 27 august 2007.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice al Grupului Rompetrol a transmis marti seara un comunicat prin care afirma ca "anuntul oficial privind tranzactia prin care compania KazMunayGaz a achizitionat 75% din actiunile The Rompetrol Group NV a fost facut public in data de 27 august 2007, ora 12:00 pm, ora Romaniei, prin intermediul agentiei internationale PR Newswire".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Moldova si Banca Transilvania ies din actionariatul BRK Financial