Listarea companiei Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti este foarte aproape si speram ca pana la sfarsitul anului 2007 sa avem listati doi operatori de energie, Transelectrica si Transgaz, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor.

"Subscrierile pentru actiunile Transgaz, in cadrul ofertei publice pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti vor incepe in luna noiembrie si se vor finaliza in luna decembrie, astfel incat sa avem, pana la sfarsitul anului in curs, doi operatori de energie listati la Bursa de Valori", a spus, citat de NewsIn, Vosganian.

La inceputul lunii martie, Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti a fost aleasa pentru a intermedia listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 10% din actiunile companiei transportatoare de gaze naturale Transgaz. Listarea la bursa a pachetului de 10% din actiunile transportorului de gaze are ca scop atragerea de fonduri pentru investitiile pe care compania intentioneaza sa le faca in anii urmatori, dar si pentru cresterea transparentei acesteia.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a acordat in luna martie companiei de transport a gazelor naturale Transgaz ratingul pentru imprumuturi corporative pe termen lung BB+, recunoscand importanta strategica a Transgaz in cadrul aprovizionarii energetice a Romaniei. Transgaz opereaza sistemul de transport gaze naturale al Romaniei, compus din 12.200 km de conducte si instalatii aferente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Criza politica? Riscul de tara, aproape de minim; bursa creste