Actionarii distribuitorului de produse farmaceutice Iassyfarm Iasi (IAFR), listata pe Rasdaq, au hotarat majorarea capitalului social cu trei milioane lei, in cash, pana la 4,38 milioane lei si schimbarea denumirii companiei in Rofarma.

Pentru majorarea de capital vor fi emise 30 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.

In sedinta care a avut loc pe 28 august, actionarii au mai hotarat schimbarea denumirii societatii din Iassyfarm in Rofarma. in aceeasi sedinta s-a mai hotarat deschiderea a trei noi puncte de lucru in Iasi.

Anul trecut, compania a obtinut un profit net de 566.000 lei (167.300 euro) si un venit din exploatare de 55,50 milioane lei (16,4 milioane euro). Veniturile din vanzarea medicamentelor au fost de circa 53,94 milioane lei, constituind peste 99% din cifra de afaceri de 54,25 milioane lei.

Cifra de afaceri a fost realizata in principal din vanzarile de medicamente catre unitati sanitare din judetele Iasi si Vaslui, precum si din asigurarea de medicamente pentru populatie, prin eliberarea de retete in sistem compensat si gratuit.

Iassyfarm are ca domeniu de activitate distributia produselor farmaceutice cu ridicata si amanuntul. Actionarul majoritar al companiei este ADD Pharmaceuticals Ltd, care detine 65,51% din totalul actiunilor societatii.

Actiunile Iassyfarm se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul IAFR. Compania are o capitalizare de 30,5 milioane lei, conform cotatiei de 2,21 lei, din sedinta de miercuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si