Actionarii companiei Vel Pitar SA Ramnicu Valcea au aprobat la intalnirea din august majorarea capitalului social al companiei cu 9,87 milioane lei, pana la 10 milioane lei, prin aport in numerar, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Majorarea capitalului social al Vel Pitar se va face prin emisiunea unui numar de 98,77 milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare. Inaintea majorarii, capitalul social al companiei era de 122.138 lei.

Grupul Vel Pitar a fost divizat la inceputul anului in societatile Vel Pitar SA, Moara Rahova SA, VP Magassin SA, VP Immobili SA, Brassai Com SA, Borcea Park SA, VP Realty SA, Moara de Foc SA, Targul din Vale SA. Actionarul majoritar al grupului Vel Pitar este compania Broadhurst Investments, care detine 81,68% din capitalul social.

Principalele activitati ale Vel Pitar sunt in industriile de panificatie si morarit, precum si in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti, napolitane, paste fainoase, specialitati de cofetarie si patiserie si produse de morarit.

In prezent, Vel Pitar opereaza o retea de 170 magazine proprii si detine 12 centre de productie in zece judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj si Olt).

Vel Pitar estimeaza pentru anul acesta o crestere de 25% a cifrei de afaceri cumulata pe cele trei companii ale grupului (sapte Spice, Vel Pitar si VP Magassin ), fata de anul trecut cand grupul a raportat afaceri de peste 80 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Exporturile de produse de panificatie au crescut cu 20% in 2019
Setari Cookie-uri