"Listarea la Bucuresti depinde, mai mult sau mai putin, de BVB. Noi am anuntat bursa ca vrem sa listam Erste Bank. Bursa de la Bucuresti este de acord cu listarea Erste, dar mai are inca de schimbat anumite reglementari pentru a ne permite intrarea", a spus vineri, presedintele bancii, Andreas Treichl, pentru cotidianul financiar ungar online Portfolio.

"Suntem in curs de finalizare a reglementarilor necesare listarii Erste Bank la Bucuresti. Speram ca pana la sfarsitul anului sa reusim sa realizam conectarea cu un depozitar central european. Acum lucram si la reglementarile pentru generalizarea sistemului de conturi globale si a imprumutului de actiuni", a declarat Tanasoiu.

Dupa ce aceste reglementari vor fi finalizate, ele au nevoie de aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si de catre Banca Nationala a Romaniei, a mai spus directul general al Depozitarului Central.

Citeste si:

Directorul Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache a declarat ca "in acest moment se lucreaza la acest proiect de modificare a unor reglementari in vederea listarii Erste Bank la Bursa din Bucuresti".

Conducerea Erste Bank a anuntat, inca din primavara, ca grupul financiar va face toate eforturile pentru a se lista la Bursa de Valori Bucuresti pana la finalul acestui an, pentru a da posibilitatea actionarilor BCR care au optat pentru titluri Erste sa le tranzactioneze.

La inceputul lunii iunie, Ionut Stanimir, oficial al Erste declara pentru NewsIn ca listarea Erste Bank pe Bursa din Bucuresti depinde de momentul in care Depozitarul Central se va conecta cu pietele din Viena si Praga si de aparitia institutiei market makerului, ceea ce se va putea intampla pana la finalul anului.