Raiffeisen Capital Management da acces investitorilor romani la pietele internationale

Raiffeisen Capital Management (RCM) aduce in Romania 11 fonduri de investitii internationale, permitand astfel investitorilor romani sa fie prezenti pe piata de capital externa, a declarat Mathias Bauer, presedintele Raiffeisen Capital Management.

Dupa intrarea Romaniei in UE, RCM devine principalul administrator de fonduri globale din tara. Distributia unitatilor de fond sa va face prin unitatile bancii.

RCM administreaza fonduri care aveau, la sfarsitul lunii iulie, active de 45 miliarde euro si detinea o cota de piata de 23,4%, fiind numarul unu pe piata austriaca a fondurilor de investitii.

Raiffeisen Capital Management pune la dispozitia investitolor romani fondurile deschide de obligatiuni: Raiffeisen EuroPlus Obligatiuni, Raiffeisen EuroCorporate Obligatiuni, Raiffeisen GlobalObligatiuni Obligatiuni, Raiffeisen DolarObligatiuni, Raiffeisen EasternEuropePlus Obligatiuni, Raiffeisen A.R. Global Balaced. Cele cinci fonduri de actiuni admintrate de RCM sunt Raiffeisen European Actiuni Raiffeisen Global Fundamental Actiuni si Raiffeisen Eastern European Actiuni, Raiffeisen Eurasia Actiuni si Raiffeisen Emerging Markets Actiuni.

In martie 2007, RCM a generat 6 miliarde euro pe piete externe Austriei. "Pana in 2015 dorim sa ajungem la un volum de 100 miliarde euro, din care aproximtiv 40% de la clientii internantionali", a declarat Mathias Bauer.

Potrivit preseditelui RCM acest obiectiv ambitios, dar realist, exprima gradul de internationalizare pe care compania il va atinge. In prezent RCM este prezenta in 18 state europene.

Cele mai importante piete din afara Austriei sunt Italia (2,6 miliarde euro), Germania (1,8 miliarde euro) si Europa Centrala si de est (0,8 miliarde euro).

"Pentru o gama larga de investitori, fondurile sunt in mod cert alternativa preferata la depozitele bancare. Exista inca un potential semnificativ in acest sector, atat in ceea ce priveste noile piete si noile categorii de clienti, cat si in ceea ce priveste motivatia investitionala", a mai spus Mathias Bauer.

In Romania, RCM este prezenta prin Raiffeisen Asset Management care administreaza patru fonduri Raiffeisen Benefit, Raiffeisen Prosper, Raiffeisen Romania Actiuni si Raiffeisen Confort care va fi lansat in cursul acestei luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri