Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a constatat ca tranzactiile incheiate in zilele de 24 si 27 august cu actiunile celor trei companii listate din Grupul Rompetrol nu au avut la baza informatii privilegiate
Din investigatia realizata pana in acest moment nu au rezultat elemente care sa conduca la confirmarea suspiciunii potrivit careia ar fi fost efectuate tranzactii cu actiunile acestor emitenti, pe baza unor informatii privilegiate, precizeaza comunicatul transmis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a investigat tranzactiile efectuate, la Bursa de Valori Bucuresti., cu actiunile emitentilor Rompetrol Rafinare S.A. (simbol RRC), Rompetrol Well Services S.A. (simbol PTR) si Rompetrol S.A. Bucuresti (simbol VEGA), in datele de 24 si 27 august 2007.

In ceea ce priveste afirmatia publica a Departamentului de Comunicare si Relatii Publice al Rompetrol Group si a reprezentantilor firmei de relatii publice PR Newswire, reiteram faptul ca CNVM a primit raportul curent conform Regulamentului nr. 1/2006, transmis prin fax de catre Rompetrol Rafinare Constanta., prin care autoritatea pietei de capital a fost informata despre achizitia de catre KazMunaiGaz a 75% din The Rompetrol Group, NV in data de 27 august 2007, la ora 18:41, mentioneaza comunicatul CNVM.

Potrivit regulamentului CNVM 1/2006 o companie listata are obligatia de a transmise catre arbitrul pietei si catre operatorul pietei reglementate pe care se tanzactioneaza actiunile sale fara intarziere, dar fara a se depasi 24 de ore de la producerea unui eveniment care se constituie in informatie privilegiata, sau de la data la care respectiva informatie a fost adusa la cunostinta companiei.

In articolul 113, litera D din regulementul respectiv se precizeaza ca informatie privilegiata este considerata si schimbarea in controlul asupra societatii comerciale, inclusiv schimbarile in controlul entitatii care detine controlul asupra societatii comerciale listate.

Pana la aceasta data, compania de relatii publice nu a adus nici o dovada tehnica in sprijinul afirmatiei sale conform careia atat Comisia cat si Bursa de Valori Bucuresti au fost anuntate in mod oficial despre aceasta achizitie in ziua de 27 august, inca de la ora 12:00, ora Romaniei.

Anuntul privind tranzactia cu 75% din actiunile Rompetrol Group NV(TRG) a fost publicat in data de 27.08.2007 la ora 11.00 CET (12 ora Romaniei) de PR Newswire, care a informat cu prioritate bursele din Londra, Bucuresti si CNVM, avand confirmarea primirii anuntului, a precizat compania Rompetrol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri