Casa de brokeraj Broker Cluj a primit din partea unui fond multinational din Europa o oferta pentru preluarea unui pachet de actiuni de pana la 10% din capital, a declarat presedintele Broker Cluj, Petru Prunea, care nu a dorit sa faca public numele ofertantului.

"Exista un investitor strain, un fond multinational din Europa de Vest care doreste sa cumpere actiuni Broker Cluj, dar nu direct din piata de capital", a declarat Prunea, citat de NewsIn.

"Decizia finala a apartine actionarilor Broker Cluj, dar eu cred ca exista si romani care sa aiba bani pentru a cumpara actiuni Broker Cluj. Consiliul de administratie va stabili daca se amana luarea unei decizii finale pana in primavara anului viitor", a mai spus Prunea.

Potrivit statutului companiei, nici un actionar al societatii sa nu poata detine individual sau concertat mai mult de 10% din capitalul social.

Broker Cluj are un capital social de 58,26 milioane lei, divizat in 116,52 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Principalii actionarii ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis cu 8,19%, Intervalco SA cu 6,34%, clienti nerezidenti ai Citibank cu o detinere cumulata de 4,84%, Anton Ionescu cu 4,48% si Petru Prunea cu 3,46%. Actionarii Investco au o participatie de 6,26% din capitalul social al Broker Cluj.

Compania este listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti. Casa de brokeraj are o capitalizare de 337,9 milioane lei (101,78 milioane euro), data de cotatia de 2,90 lei stabilita in sedinta din 6 septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri