"Exista un investitor strain, un fond multinational din Europa de Vest care doreste sa cumpere actiuni Broker Cluj, dar nu direct din piata de capital", a declarat Prunea, citat de NewsIn.

"Decizia finala a apartine actionarilor Broker Cluj, dar eu cred ca exista si romani care sa aiba bani pentru a cumpara actiuni Broker Cluj. Consiliul de administratie va stabili daca se amana luarea unei decizii finale pana in primavara anului viitor", a mai spus Prunea.

Potrivit statutului companiei, nici un actionar al societatii sa nu poata detine individual sau concertat mai mult de 10% din capitalul social.

Citeste si:

Broker Cluj are un capital social de 58,26 milioane lei, divizat in 116,52 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Principalii actionarii ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis cu 8,19%, Intervalco SA cu 6,34%, clienti nerezidenti ai Citibank cu o detinere cumulata de 4,84%, Anton Ionescu cu 4,48% si Petru Prunea cu 3,46%. Actionarii Investco au o participatie de 6,26% din capitalul social al Broker Cluj.

Compania este listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti. Casa de brokeraj are o capitalizare de 337,9 milioane lei (101,78 milioane euro), data de cotatia de 2,90 lei stabilita in sedinta din 6 septembrie.