Compania de transporturi rutiere de marfuri Bat Medias (BAME) intentioneaza sa-si majoreze capitalul social de trei ori, cu 6,99 milioane lei pana la 10,5 milioane lei, prin aport in numerar, potrivit convocatorului transmis luni pietei Rasdaq.
Conducerea companiei propune actionarilor o majorare de capital social prin emiterea a circa 2,8 milioane actiuni BAT Medias (BAME), cu o valoare nominala de 2,50 lei, pretul de subscriere fiind egal cu valoarea nominala a unei actiuni, informeaza NewsIn. Actionarii companiei inregistrati la data de 1 octombrie sunt convocati sa dezbata majorarea de capital pe data de 15 octombrie. Conducerea BAT Medias propune ca actionarii inregistrati la data de 30 octombrie sa poata subscrie doua actiuni noi la una detinuta.

Bat Medias (BAME) a afisat in prima jumatate a acestui an un profit net de 5,07 milioane lei, de circa sase ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut (868.000 lei), sustinut de un castig financiar de 3,38 milioane lei. In primele sase luni din acest an, BAT Medias a obtinut un profit brut de 6,04 milioane lei, din care 2,657 milioane lei din exploatare si 3,385 milioane lei din activitatea financiara.

In urma investitiilor in modernizarea parcului auto, in valoare de 800.000 lei, compania a obtinut in prima jumatate din 2007 o cifra de afaceri de 8,35 milioane lei (2,66 milioane euro), in crestere cu 35,33% fata de perioada echivalenta a anului trecut, cand afacerile s-au cifrat la 6,17 milioane lei.
In primul semestru al acestui an, compania si-a majorat capitalul social, prin aport in numerar, de la 1,266 milioane lei la 3,497 milioane lei.

Compania este specializata in transportul rutier al marfurilor si are un capital social de 3,49 milioane lei, divizat in 1,4 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Florin Muntean, care controleaza 72,52% din capitalul companiei, in vreme ce SIF Transilvania (SIF3) detine 13,87% din totalul actiunilor.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul BAME. Actiunile BAT Medias au scazut luni cu 1,4%, la 49 lei, ceea ce conduce la o valoare de piata a companiei de 68,54 milioane lei (20,73 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri