Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) blocheaza de la tranzactionare, pentru inca doua saptamanii, incepand cu 15 septembrie, actiunile nou emise de SIF Transilvania, in cadrul operatiuni de majorare a capitalului social, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Decizia actuala a CNVM prelungeste interdictia transferului celor 546 milioane actiuni SIF Transilvania (SIF3) cu inca doua saptamani, incepand cu data de 15 septembrie. Actiunile noi SIF Transilvania sunt blocate de la tranzactionare din data de 21 iulie, de cand au fost incarcate in conturile clientilor de catre Depozitarul Central.

Actionarii Societatii de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) au renuntat in aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, in favoarea primirii unei actiuni gratuite, in cadrul majorarii capitalului cu 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Intarzierea majorarii capitalului social a survenit pe fondul procesului intentat de catre Cocor SA, care a contestat modul de majorare a capitalului social al SIF Transilvania. Pe 2 iulie, Tribunalul Brasov a respins cererea Cocor, dand unda verde derularii majorarii de capital. In instanta situatia majorarii de la SIF Transilvania inca nu e incheiata, deoarece SIF Transilvania a facut recurs la prima decizie a Tribunalului Brasov, care bloca majorarea de capital.

Desi ulterior, pe 2 iulie, Tribunalul Brasov s-a pronuntat definitiv in favoarea derularii operatiunii de majorare a capitalului, Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat in recursul inaintat de SIF Transilvania si a admis doar in parte cererile acesteia, blocand astfel o majorare care de fapt s-a efectuat.

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) s-au apreciat vineri cu 3,42%, pana la 2,42 lei, ceea ce da o capitalizare de 2,643 miliarde lei (796,6 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri