Compania agricola Cargill Cereale Bucuresti (CGIU) a afisat in primul semestru din 2007 o pierdere de 7,5 milioane lei, mai mare cu 10% fata de aceeasi perioada din 2006, pe fondul triplarii pierderii financiare, a informat compania.
In primul semestru al anului trecut, compania a inregistrat pierderi totale de 6,84 milioane lei.
Cargill Cereale Bucuresti a avut in primul semestru al acestui an o pierdere financiara de 1,73 milioane lei, de trei ori mai mare decat pierderea de 572.800 lei, afisata in perioada similara din 2006.

In urma analizarii activitatii din 2006, conducerea companiei a decis inchiderea a 16 silozuri, ceea ce a facut ca in primele sase luni ale anului serviciile furnizate sa aiba ponderea cea mai mare in cadrul vanzarilor, in defavoarea veniturilor din activitatea principala de depozitare a cerealelor.

In prima jumatate din 2007, Cargill Cereale si-a redus pierderea din exploatare cu 7,83%, la 5,78 milioane lei, comparativ cu intervalul echivalent al anului trecut, cand pierderea din exploatare a fost de 6,27 milioane lei. In prima parte a acestui an, mai multi angajati ai companiei au fost disponibilizati cu plati compensatorii.

Afacerile societatii s-au cifrat in prima jumatate a anului la 5,65 milioane lei, in scadere cu 21% fata de perioada similara a anului trecut, caand compania a avut o cifra de afaceri de 7,24 milioane lei.
Cargill Cereale Bucuresti are un capital social de 34,2 milioane lei, divizat in 13,67 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este firma Cargill Inc., care detine 94,79% din capitalul social.

Compania este specializata in activitati de depozitare cereale si isi desfasoara activitatea prin intermediul a 23 de silozuri. Cargill Cereale furnizeaza servicii de receptie, conditionare, uscare, aerare, gazare, cantarire si livrare pentru cerealele pe care le livreaza. Societatea a fost infiintata in anul 2000 sub numele de Comcereal SA, prin fuziunea dintre Comcereal Alexandria, Comcereal Slobozia, Comcereal Galati si Comcereal Giurgiu. Din 15 iunie 2006, compania si-a schimbat denumirea in Cargill Cereale SA.

In 2006, Cargill Cereale a inregistrat o pierdere de 9,75 milioane lei, de 5,7 ori mai mare decat pierderea din anul precedent, de 1,7 milioane lei. Afacerile companiei au scazut de peste trei ori, de la circa 68 milioane lei in 2005, pana la 21,37 milioane lei in 2006.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul CGIU. Capitalizarea Cargill Cereale este de 68,35 milioane lei, potrivit cotatiei de 5 lei, stabilita in sedinta din 7 septembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri