Actionarii producatorului de caramizi Cemacon Zalau (CEON) au decis contractarea unui credit de 8 milioane euro si majorarea capitalului cu 8,5 milioane lei pana la 15,83 milioane lei (4,68 milioane euro), prin aport in numerar si prin incorporare de rezerve
Majorarea de capital, pe care actionarii au aprobat-o in sedinta din 13 septembrie, se va face in scopul modernizarii liniei de fabricatie si infiintarii de trei noi puncte de lucru, dintre care doua cariere de argila si o cariera de tuf vulcanic in localitatile Recea Mica si Chilioara.

Pentru majorarea de capital vor fi emise 3,40 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Din actiunile emise, actionarii vor putea subscrie un numar de 1,80 milioane actiuni, in valoare totala de 4,49 milioane lei, la un pret de subscriere de 2,50 lei, rata de alocare fiind de 61,29%.

Celelalte 1,60 milioane actiuni emise, in valoare totala de 4 milioane lei, vor fi acordate gratuit actionarilor, ca urmare a incorporarii unor rezerve ale companiei. Rata de alocare pentru acordarea actiunilor gratuite este de 54,71%. Data de 1 noiembrie a fost stabilita ca data de inregistrare pentru acordarea actiunilor gratuite si exercitarea dreptului de preferinta.

In cadrul aceleiasi sedinte, actionarii au mai aprobat contractarea unui credit de investitii in valoare de pana la 8 milioane euro.

Cemacon Zalau (CEON) a afisat in primul semestru din acest an un profit net de 1,5 milioane lei, de 2,4 ori mai mare decat in intervalul similar din 2006, pe fondul cresterii cu 39% a cifrei de afaceri, pana la 14,7 milioane lei (4,7 milioane euro).

Cemacon Zalau estimeaza pentru 2007 un profit brut de 3,66 milioane lei (1,1 milioane euro), de circa patru ori mai mare decat anul trecut, cand profitul brut a fost de 932.000 lei, pe fondul dublarii capacitatii de productie. Cemacon mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 36,25 milioane lei (10,85 milioane euro), in crestere cu 48% fata de anul trecut. Investitiile sunt prevazute in acest an sa atinga nivelul de 2,13 milioane lei.

Compania are ca domeniu de activitate fabricarea caramizilor, tiglelor si a altor produse pentru constructii din argila arsa. In prezent, Cemacon Zalau are un capital social de 7,32 milioane lei, divizat in 2,93 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarii principali ai Cemacon sunt Ceramica SA cu 18,09%, Roemenie & Bulgarije Fonds cu 10,12%, SSIF Broker Cluj-Napoca (BRK) cu 10%, si Ceramica Service cu 6,80% din totalul actiunilor.

Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul CEON. Compania are o valoare de piata de 86,46 milioane lei, conform ultimei cotatii de 29,50 lei, din 12 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri