Producatorul de tehnologie aerospatiala si militara Aeroteh Bucuresti (AER) si-a majorat capitalul cu 2,45 milioane lei, la 10,56 milioane lei, prin incorporarea rezervelor din 2006, dupa ce luni Depozitarul Central a operat majorarea de capital.
Actionarii Aeroteh SA Bucuresti au aprobat, la sfarsitul lunii mai, majorarea capitalului social cu aproape 2,45 milioane lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2006. Pentru majorarea au fost emise circa 980.000 actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei, care au fost oferite gratuit actionarilor inscrisi in registru la data de 12 iunie.

Depozitarul Central a operat pe 17 septembrie majorarea de capital, in urma careia Aeroteh Bucuresti are un capital social de aproape 10,558 milioane lei, divizat in 4,223 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Asociatia salariatilor Aeroteh, care controleaza 65,71% din totalul actiunilor, in vreme ce Dumitru Banut detine o participatie de 13,67%.

Actionarii producatorul de tehnologie aerospatiala si militara Aeroteh au decis la inceputul lunii aprilie ca din profitul net de 3,83 milioane lei, aproape o treime (1,07 milioane lei) sa fie distribuita sub forma de dividende, iar suma de 2,445 milioane lei sa fie utilizata pentru majoarea capitalului social.

Cifra de afaceri a societatii, desprinse din Turbomecanica, a urcat cu 9,9% in primele sase luni ale anului, pana la 4,7 milioane lei. Veniturile Aeroteh au crescut cu 17,1% in intervalul ianuarie-iunie 2007, pana la 6,38 milioane lei. Aeroteh a afisat, in primul semestru al acestui an, o crestere a profitului net cu 37,4%, pana la 634.539 lei fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul maririi cifrei de afaceri, potrivit raportului financiar al companiei.

Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 15,8 milioane lei si un profit net de 3,83 milioane lei, iar pentru anul 2007, Aeroteh estimeaza o cifra de afaceri de 12,3 milioane lei si un profit de 2,56 milioane lei.

Titlurile Aeroteh se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria companiilor necotate, sub simbolul AER.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri