Lehman Brothers Real Estate Partners (LBREP), parte a grupului financiar american Lehman Brothers, a achizitionat un pachet minoritar de 3,09% din Impact Bucuresti (IMP) cu 32,4 milioane lei
Dan Ioan Popp a vandut catre Lehman Brothers Real Estate Partners un numar de 30,875 milioane actiuni, printr-o tranzactie speciala incheiata la pretul de 1,05 lei pe titlu, in valoare totala de 32,4 milioane lei (9,06 milioane euro).

"Investitia LBREP in Impact este un pas important in stabilirea unei relatii strategice cu societatea, aceasta continuand sa isi realizeze cu succes planurile de afaceri si sa isi extinda operatiunile pe piete noi", a declarat, citat de NewsIn, Gerald Parkes, managing director, director private equity real estate Europe in cadrul Lehman Brothers.

"Impact este incantata de primirea unui sprijin atat de puternic pentru strategia noastra de la un partener atat de prestigios. Impreuna, cu baza noastra larga de actionari, vom continua expansiunea de succes a Impact in dezvoltarea imobiliara din Romania", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact Bucuresti.

Lehman Brothers Real Estate Partners realizeaza investitii directe de private equity si mezzanine finance in proprietati, companii imobiliare si servicii comerciale asociate domeniului imobiliar, in special din America de Nord, Europa si Asia, precum si de pe alte piete internationale, prin vehicule de investitii private, insumand peste 5 miliarde dolari de angajamente in capital.

Investitiile sunt structurate in general ca proprietati, societati mixte, credite ipotecare si investitii in debite si capital, cu un target cuprins intre 10 milioane dolari si 100 milioane dolari pe tranzactie.
Dan Ioan Popp a vandut joi 5% din Impact Bucuresti (IMP) pentru circa 53 milioane lei (15,6 milioane euro), a declarat pentru NewsIn, presedintele Impact si actionarul cu cea mai mare participatie in cadrul companiei.

"Am vandut aproximativ 50 milioane de actiuni Impact, reprezentand 5% din capitalul social, tranzactiile fiind incheiate cu doua entitati", a declarat Popp. In urma acestor transferuri, Dan Ioan Popp si-a diminuat detinerea pana la aproximativ 25%.

Mai multe pachete de actiuni reprezentand 6,28% din capitalul companiei din domeniul dezvoltarilor imobiliare Impact Developer & Contractor (IMP) s-au tranzactionat in sedinta de joi a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pentru suma de 66,22 milioane lei (19,64 milioane euro).

Pe segmentul regular, al tranzactiilor comune, s-au transferat 31,89 milioane actiuni Impact, reprezentand 3,19% din capitalul social,la pretul mediu de 1,06 lei, iar pe segmentul "deal", s-a efectuat o tranzactie speciala cu 30,875 milioane titluri Impact (IMP), reprezentand 3,09% din capitalul social, la pretul de 1,05 lei.

Cumulat, s-au tranferat circa 62,76 milioane actiuni Impact (IMP), reprezentand 6,28% din capitalul social pentru suma de 66,22 milioane lei (19,64 milioane euro). Capitalizarea Impact data de transferurile pe segmentul deal este de 1,05 miliarde lei.

Impact a anuntat in debutul sedintei de joi ca se afla in negocieri cu o societate de investitii din domeniul imobiliar pentru atragerea acesteia in scopul de a investi direct sau indirect in societate.
In prezent, capitalul social al companiei este divizat intr-un miliard de actiuni, cu o valaore nominala de 0,10 lei. Printre actionarii principali ai companiei se numara Dan Ioan Popp, care detinea inaintea sedintei de joi 30,20%, Carmen Sandulescu cu 11,31%, Julius Baer Investment LLC cu 5,05% si East Capital cu 5,35%.

Impact Bucuresti a incheiat primul semestru din 2007 cu un profit net de 10,84 milioane lei, in scadere cu 3,42% fata de prima jumatate a anului trecut, cand societatea a inregistrat un rezultat net de 10,93 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei din perioada ianuarie-iunie 2007 a fost de 32,12 milioane lei (10,25 milioane euro), de 2,54 ori mai mica decat in intervalul echivalent din 2006, cand afacerile s-au situat la 81,54 milioane lei.

Impact estimeaza in acest an un profit operational de 27,54 milioane lei, in urma demararii mai multor proiecte imobiliare. Veniturile totale ale companiei sunt prevazute in acest an la 290,42 milioane lei, iar cheltuielile totale sunt estimate sa atinga 262,88 milioane lei. Profitul din reevaluare este estimat la 65,39 milioane lei. Estimarile pentru acest an sunt facute conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Titlurile Impact Developer & Contractor SA Bucuresti se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul IMP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri