Deprecierea leului din aceasta saptamana pe piata valutara a produs o puternica efervescenta in piata la termen de la Sibiu.

Cresterea lichiditatii pe aceasta piata a fost pusa pe seama "interesului manifestat constant in ultima vreme de speculatorii pe valute, care au ridicat brusc numarul de contracte zilnic tranzactionate", dupa cum a declarat brokerul companiei Broker Cluj Mirabela Coos, citata in raportul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri din Sibiu (BMFMS).

Pentru sfarsitul acestei luni, preturile futures de la Sibiu s-au aflat constant peste cele din piata valutara, tranzactiile realizandu-se la un curs cuprins intre 3,3710-3,4140 lei/euro.

Speculatorilor li s-au adaugat si companiile care doresc sa se protejeze in fata riscurilor valutare, aplicand strategii de hedging. Asa s-a intamplat pe piata cu scadenta in decembrie, unde o companie si-a protejat activitatile de comert exterior printr-o operatiune de tip hedging de 320.000 euro la un pret de 3,40 lei/euro. In ce priveste cotatiile din piata, acestea au fluctuat intre 3,3800 si 3,4333 lei/euro, se mai arata in raport.