Profitul Deutsche Bank ar putea fi redus cu pana la 1,7 miliarde euro (2,4 miliarde dolari) dupa reevaluarea impactului recentei crize a creditelor asupra portofoliului propriu de imprumuturi, au declarat pentru Reuters surse familiare cu aceasta situatie.
Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a admis saptamana trecuta ca banca se indreapta catre un trimestru mai dificil, al carui rezultate financiare ar putea fi afectate, semnaland o reevaluare a portofoliului de credite, ce se ridica la 29 miliarde euro.

Banca germana ar filtra in mod normal aceste credite catre alte banci, insa in ultima perioada operatiunile de acest tip au devenit din ce in ce mai greu de realizat.

O sursa familiara cu aceasta situatie a precizat ca banca estimeaza ca portofoliul de credite detinut valoreaza acum cu 4-6% mai putin fata de valoarea initiala, conform Reuters, citat de NewsIn.

Conform acestui calcul, banca ar fi confruntata cu o reducere a castigurilor cu 1,7 miliarde euro, suma ce va fi contabilizata in cadrul rezultatelor financiare din al treilea trimestru.

In aceeai perioada a anului trecut, Deutsche Bank a realizat un profit net de 1,2 miliarde euro. Banca a refuzat sa comenteze aceste informatii, relateaza Reuters.

Aceasta potentiala pierdere este mai mare decat estimarile analistilor, din care cei mai multi mizau pe pierderi de aproximativ 500 milioane euro.

Merrill Lynch a estimat ca banca germana va inregistra pierderi de pana la un miliard de dolari.
Deutsche Bank spera ca unii dintre clienti - printre care se numara fonduri private de investitii sau companii de mari dimensiuni implicate in fuziuni sau preluari - vor accepta noi termeni pentru creditori.
Banca s-ar putea folosi de puterea sa pentru a renegocia prevederile contractelor, lucru care le va permite sa vanda mult mai uor aceste credite catre alte banci, reducand astfel necesitatea unei deprecieri a valorii creditului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri