Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat inregistratarea instrumentului derivat BET-FI Index Futures, care a fost construit pe activul suport al indicelui BET-FI al celor cinci societati financiare listate

Noul instrument financiar va fi tranzactionat pe piata reglementata la termen administrata de catre BVB (Piata Derivatelor).

Conform reglementarilor in vigoare, instrumentele financiare derivate ce se tranzactioneaza pe o piata reglementata administrata de un operator de piata trebuie sa fie inregistrate la CNVM, dovada realizandu-se in baza certificatului de inregistrare eliberat de autoritatea pietei de capital, se arata in comunicat.

Bursa de Valori Bucuresti a depus solicitarea pentru autorizarea acestui instrument la inceputul lunii septembrie.

Bursa de Valori Bucuresti a inceput tranzactionarea contractul la termen (futures) pe indicele BET, care are ca activ suport indicele BET, in sedinta din 14 septembrie.

Bursa de Valori Bucuresti a modificat din data de 22 august ponderile si structura indicelui BET si ale indicelui BET-FI. Modificarile si completarile aduse urmaresc sa creasca relevanta indicilor BVB si sa transforme indicii BET si BET-FI in principale active suport pentru piata instrumentelor financiare derivate din Romania si pentru crearea de produse financiare structurate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Pariul pe ferme al unor manageri de bani: "Din agricultura nu pierzi"