Compania din domeniul dezvoltarilor imobiliare Impact Developer & Contractor (IMP) convoaca actionarii pentru aprobarea unui credit de la Banca Romaneasca in valoare de 26,3 milioane euro, destinat refinantarii diverselor credite i finantarii unor lucrari din proiectul \"Greefield\".
Din suma valoarea totala a creditului, 8 milioane euro sunt necesari pentru refinantarea unor credite acordate companiei, suma de 13,37 milioane euro este necesara pentru finantarea ultimelor lucrari de efectuat din proiectul "Greenfield", iar 4,93 milioane euro sunt solicitati pentru refinatarea creditului contractat in 2005 pentru proiectul "Greenfield".

La adunarea generala extraordinara (AGEA) din 27 octombrie pot participa actionarii Impact inregistrati la data de 18 octombrie. Conducerea companiei propune ca data de inregistrare a actionarilor, asupra carora se vor rasfrange hotararile AGA, data de 12 noiembrie, potrivit NewsIn.

In adunarea generala ordinara (AGOA), care va avea loc in aceeai data cu AGEA, actionarii vor stabili componeta Consiliului de Administratie, vor alege presedintele CA si vor stabili renuneratiile membrilor.
In aceasta perioada compania deruleaza o majorare de capital social. Actionarii Impact au aprobat pe 6 iulie majorarea capitalului social cu 23,5 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 123,5 milioane lei. Pentru majorare au fost emise 235 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, pretul de subscriere aprobat fiind de 1,05 lei pe titlu.

Pana la finalizarea majorarii, capitalul social al companiei este divizat intr-un miliard de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionarii ai companiei sunt Dan Ioan Popp, care detine 25%, Carmen Sandulescu cu 10,26%, Julius Baer Investment LLC cu 7,15% i East Capital cu 5,35% i Lehman Brothers Real Estate Partners cu 3,09%.

Impact Bucuresti a incheiat primul semestru din 2007 cu un profit net de 10,84 milioane lei, in scadere cu 3,42% fata de prima jumatate a anului trecut, cand societatea a inregistrat un rezultat net de 10,93 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei din perioada ianuarie-iunie 2007 a fost de 32,12 milioane lei (10,25 milioane euro), de 2,54 ori mai mica decat in intervalul echivalent din 2006, cand afacerile s-au situat la 81,54 milioane lei.

Impact estimeaza in acest an un profit operational de 27,54 milioane lei, in urma demararii mai multor proiecte imobiliare. Veniturile totale ale companiei sunt prevazute in acest an la 290,42 milioane lei, iar cheltuielile totale sunt estimate sa atinga 262,88 milioane lei. Profitul din reevaluare este estimat la 65,39 milioane lei. Estimarile pentru acest an sunt facute conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Titlurile Impact Developer & Contractor SA Bucureti se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul IMP. Actiunile Impact au stagnat marti la 1,03 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 1,03 miliarde lei.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri