Bursa de Valori Bucuresti a rectificat ponderile in indicele BET-FI pe baza preturilor de inchidere de miercuri, iar SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF5) isi majoreaza ponderile din 1 octombrie, in dauna cotelor SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Moldova (SIF2).

Desi din data de 22 august si pana in prezent cotatiile SIF-urilor au inregistrat scaderi, in ton cu intreaga bursa (BVB), insa pretul actiunilor SIF3, SIF4 si SIF5 a coborat mai putin decat cotatiile titlurilor SIF1 si SIF2.

SIF Transilvania are o in continuare cea mai mare pondere in cadrul indicelui BET-FI, de 23,58%, urcand de la 23,22% din 22 august. SIF Oltenia are a doua pondere in BET-FI, de 23,06%, fata de 22,62% din august, inregistrand cel mai mare avans, deoarece pretul actiunilor SIF5 a scazut in aceasta perioada cel mai putin.

SIF Banat-Crisana figureaza cu a treia pondere ca valoare, de 18,56%, comparativ cu 19,36% din 22 august, inregistrand cel mai mare regres dintre SIF-uri. SIF Muntenia a avansat de la ponderea de 17,68% la 17,89% in prezent.

Cea mai mica pondere in indicele BET-FI o are SIF Moldova, de 16,91%, in coborare de la 17,11% la finalul lunii august.

BVB va lua in calcul noile ponderi in cadrul indicelui BET-FI incepand cu data de 1 octombrie.
De asemenea, BVB lanseaza vineri produsele derivate pe indicele BET-FI, care vor avea scadente trimestriale si multiplicatorul de 0,05 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa