Presedinta Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, a fost nominalizata de Partidul Social Democrat (PSD) pentru un nou mandat la sefia arbitrului pietei de capital, iar liberalii cer mentinerea lui Paul Miclaus ca vicepresedinte, anunta Money Channel.

Potrivit Money Channel, liderii grupurilor parlamentare s-au intalnit miercuri si au decis care sunt persoanele care vor ocupa posturile vacante de la CNVM, in baza algoritmului parlamentar. Astfel, PSD a nominalizat presedintele CNVM si a numit-o pe Gabriela Anghelache pentru un nou mandat.

Algoritmul acorda un post de vice presedinte Partidului National Liberal (PNL), care l-a nominalizat pe vicepresedintele actual Paul Miclaus . Cel de-al doilea post de vice presedinte, care trebuia sa revina PSD, a fost cedat PD, care a nominalizat-o pe Carmen Bitis.Dorina Mihailescu, fost vicepresedinte al CNVM la propunerea PSD, va obtine un post de consilier, spune Money Channel. Ceilalti consilieri sunt Albin Biro, Bogdan Chetreanu, nominalizat de PRM si Sava Catalina nominalizat de PC. Potrivit informatiilor obtinute de Money Channel, decizia va fi luata miercuri cand cele doua camere ale parlamentului se vor reuni

Marti vor fi audiati candidatii, miercuri vor fi votati in plenul reunit al celor doua camere.
Din momentul in care mandatul expira la CNVM si pana in momentul in care noua conducere va fi validata, sunt trei zile, 1-3 octombrie. In aceasta perioada actualul presedinte CNVM, Gabriela Anghelache va delega atributiile unui vice presedinte al comisiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Petre Daea, sarbatorit la 70 de ani cu tort in forma de oaie