Conducerea companiei de foraj petrolier si constructii Dafora Medias (DAFR) cere acordul actionarilor pentru un credit de investitii in valoare de 6 milioane euro (20,13 milioane lei), din care 2 milioane euro pentru refinantarea unor echipamente, cladiri si terenuri.
Actionarii Dafora vor discuta aprobarea creditului in cadrul sedintei care va avea loc pe 30 octombrie.
In primele sase luni ale acestui an, compania a afisat un profit net de 4,19 milioane lei (1,24 milioane euro), in crestere cu 73,5% fata de 2,4 milioane lei cat a obtinut in perioada similara a anului trecut.

Cifra de afaceri a companiei a crescut in primul semestru al anului 2007 cu 60,47%, pana la 103,62 milioane lei (30,87 milioane euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand Dafora a afisat afaceri de 64,57 milioane lei.

Compania are un capital social de 97,35 milioane lei (29 milioane euro), divizat in 973,57 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii principali al societatii sunt Gheorghe Calburean cu 48,17%, Julius Baer International Management LLC (in calitate de mandatar) cu 10,67% si Dafora Group SA cu 7,46% din totalul actiunilor.

Titlurile Dafora Medias se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul DAFR. Valoarea de piata a companiei este de 520,86 milioane lei (155,2 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,5350 lei, inregistrata in sedinta din 28 septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri