"Pe langa actiunile financiare care domina de obicei Bursa din Sibiu, investitorii au luat pulsul unora din noile produse, debutul acestora fiind promitator” a declarat un broker de la Sibiu.

Incepand cu 1 octombrie Bursa monetar-financiara din Sibiu a lansat opt instrumente derivate construite pe activul suport al actiunilor Transelectrica Bucuresti (DETEL), Oil Terminal Constanta (DEOIL), Condmag Brasov (DECOMI), Dafora Medias (DEDAFR), Armax Gaz Medias (DEARM), Iproeb Bistrita (DEIPRU), Albalact Alba Iulia (DEALBZ) si Imotrust Arad (DEARCV).

"Dintre acestea se remarca debutul cu dreptul pentru derivativa pe actiunile Codmag Brasov, care a atras 26 contracte, incheiate pentru scadenta decembrie la preturi intre 1,95 si 2,08 lei/actiune. Ultimele tranzactii au fost incheiate la 2 lei/actiune, pret care indica o evolutie ascendenta de 22 bani", precizeaza Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al Bursei de Sibiu.

Citeste si:

Derivativele pe actiunile ArmaxGaz Medias, listate in piata Rasdaq, au fost tranzactionate in premiera la un pret de 59,50 bani/actiune pentru scadenta decembrie.

"De notat a fost si evolutia derivatelor Transelectrica Bucuresti, care la prima aparitie in piata au atras un volum echivalent cu 13.000 actiuni", mai spune Toderita. Preturile DETEL pentru scadenta decembrie au variat intre 38,80 si 39,50 lei/actiune.