Jucatorii din piata intrumentelor derivate de la Sibiu au incheiat contracte la termen cu trei dintre cele opt noi instrumente financiare lansate in prima sedinta din octombrie a Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS)

"Pe langa actiunile financiare care domina de obicei Bursa din Sibiu, investitorii au luat pulsul unora din noile produse, debutul acestora fiind promitator” a declarat un broker de la Sibiu.

Incepand cu 1 octombrie Bursa monetar-financiara din Sibiu a lansat opt instrumente derivate construite pe activul suport al actiunilor Transelectrica Bucuresti (DETEL), Oil Terminal Constanta (DEOIL), Condmag Brasov (DECOMI), Dafora Medias (DEDAFR), Armax Gaz Medias (DEARM), Iproeb Bistrita (DEIPRU), Albalact Alba Iulia (DEALBZ) si Imotrust Arad (DEARCV).

"Dintre acestea se remarca debutul cu dreptul pentru derivativa pe actiunile Codmag Brasov, care a atras 26 contracte, incheiate pentru scadenta decembrie la preturi intre 1,95 si 2,08 lei/actiune. Ultimele tranzactii au fost incheiate la 2 lei/actiune, pret care indica o evolutie ascendenta de 22 bani", precizeaza Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al Bursei de Sibiu.

Derivativele pe actiunile ArmaxGaz Medias, listate in piata Rasdaq, au fost tranzactionate in premiera la un pret de 59,50 bani/actiune pentru scadenta decembrie.

"De notat a fost si evolutia derivatelor Transelectrica Bucuresti, care la prima aparitie in piata au atras un volum echivalent cu 13.000 actiuni", mai spune Toderita. Preturile DETEL pentru scadenta decembrie au variat intre 38,80 si 39,50 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Parteneriat inedit intre un VC si investitorii angel din Romania