Record istoric la Bursa din Moscova dupa ce Putin a anuntat ca ar putea deveni premier

Indicele principal, RTS, al Bursei de la Moscova a atins marti un nou nivel record, comunitatea de afaceri fiind foarte multumita de perspectiva ca presedintele rus Vladimir Putin va controla intr-un fel sau altul principalele parghii de putere din Rusia, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Indicele s-a apreciat pana la 2.099 puncte la ora 10:34 GMT, in crestere cu 2,55% fata de nivelul atins la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni si cu 2,44% fata de nivelul inregistrat la deschiderea sedintei de marti.

Recordul precedent data din 23 iulie 2007, inainte de declansarea crizei creditelor ipotecare cu grad ridicat din Statele Unite ale Americii, investitorii considerand ca cea mai dificila perioada a acestei crize a trecut.

Insa analistii au evidentiat marti satisfactia investitorilor din Rusia, dupa anuntul presedintelui rus Vladimir Putin, care a precizat ca va fi primul pe lista partidului Rusia Unita pentru alegerile legislative din luna decembrie, putand deveni prim ministru in 2008.

"Principalul mesaj de luni (pentru investitori) este cel legat de vizibilitatea politica si de continuitatea politica, ce are sanse mari de a fi de durata", au subliniat analistii bancii Deutsche UFG intr-o nota catre clienti.

Un analist al UralSib, Chris Weafer, este de aceeasi parere: scenariul prezentat luni ii va permite lui Putin "sa se mentina in centrul puterii din Rusia cel putin pentru anii ce vor urma, asigurand mentinerea stabilitatii interne care a avut drept rezultat succesul economiei ruse din ultimii opt ani si aprecierea substantiala a pietei bursiere".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri