Consiliul de administratie al casei de brokeraj Broker Cluj a anuntat finalizarea majorarii capitalului social al firmei de la 58,25 milioane lei pana la 94,78 milioane lei (28,11 milioane euro), dupa incheierea celei de-a doua etape in procesul de fuziune cu firma Investco.

In prima etapa, majorarea a fost efectuata cu suma de 25,1 milioane lei rezultata din incorporarea primelor de emisiune in valoare de 5,55 milioane lei, incorporarea altor rezerve in cuantum de 1,78 milioane lei si din incorporarea profitului net din anii precedenti in valoare de 17,76 milioane lei. In acesta etapa au fost emise 50,19 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei, care au fost acordate gratuit actionarilor firmei.

In etapa a doua au fost emise 23,3 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei, pretul de subscriere fiind de 0,75 lei, din care prima de emisiune este de 0,25 lei. La sfarsitul perioadei investitorii au subscris 22,87 milioane de actiuni. Restul de 428.880 titluri emise care nu au fost subscrise vor fi anulate, potrivit comunicatului transmis de Broker Cluj.

Actionarii inscrisi la data de 16 iulie sunt cei care au putut participa la majorarea de capital, avand termen timp de 30 de zile pentru a putea subscrie cu exercitarea dreptului de preferinta.

Casa de brokeraj estimeaza o crestere a profitului net in 2007 pana la 25,1 milioane lei, de la 18,67 milioane lei, cat a fost in 2006, si o marire a cotei de piata de la 4,74% pana la 7,11%. Conducerea casei de brokeraj a estimat, in documentele financiare care stau la baza bugetului de venituri si cheltuieli, ca profitului brut va creste anual cu 42% in 2007-2008, si va atinge 30,8 milioane lei in 2007, ca efect al maririi numarului de clienti si al investitiilor.

Titlurile casei de brokeraj Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul BRK. Titlurile Broker au incheiat sedinta la cotatia de 2,93 lei, stabilind un maxim istoric, ceea ce da o capitalizare de 341,399 milioane lei (101,26 milioane euro) calculata la valoarea nemajorata a capitalului social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri