Morgan Stanley, una dintre cele mai mari banci de investitii din lume, a subscris actiuni in valoare de 16.000 lei in a doua etapa a majorarii capitalului Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS), a declarat, citat de NewsIn, Teodor Ancuta, presedintele Bursei sibiene.
"In a doua etapa a majorarii, in afara de Morgan Stanley, au mai subscris actiuni casa de brokeraj Intercapital Invest si un fond american de investitii", a mai spus Ancuta.

Presedintele BMFMS a precizat ca Morgan Stanley si-a anuntat intentia de a-si mari participatia pe care o va avea in capitalul Bursei din Sibiu la finalizarea majorarii.

Actiunile ramase nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere atat actionarilor care si-au exercitat dreptul de subscriere in prima etapa, cat si institutiilor financiar - bancare sau altor institutii de credit.

Presedintele Bursei din Sibiu a mai spus ca asteapta si subscrierile unei burse externe, fara a preciza numele acestei institutii.

Banca de investitii Morgan Stanley a primit in luna septembrie aprobarea Consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru intra in actionariat, dupa ce a cumparat de la HTI Valori Mobiliare un pachet de 200 de actiuni, fara drept de vot, la pretul de 150 lei/actiune.

In cadrul majorarii de capital, din cele 4,55 milioane lei propuse, 1,3 milioane lei vor rezulta din emisiunea unui numar de 6.500 actiuni noi cu valoare nominala de 200 lei /actiune, suma care provine din incorporarea profitului obtinut in anii precedenti, inclusiv anul trecut, si din alte rezerve legale. Astfel, actionarii care detin actiuni la Bursa din Sibiu la data de 31 mai vor primi patru actiuni noi pentru fiecare zece titluri vechi detinute, in cadrul majorarii de capital.

Restul de 3,254 milioane lei provin din aportul in numerar al actionarilor, pentru care se vor emite 16.270 actiuni, cu o valoare nominala de 200 lei/actiune si la care se plateste o prima de emisiune de 1.400 lei/actiune.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri SA Sibiu estimeaza un profit brut de 1,9 milioane lei si marirea numarului de contracte in acest an. Bursa de la Sibiu a obtinut in 2006 un profit net de 1,13 milioane lei (337.552 euro), de 4,4 ori mai mare decat in anul anterior, cand BMFMS a afisat un profit net de 255.849 lei.

Afacerile companiei s-au cifrat in 2006 la 2,53 milioane lei (751.977 euro), de 3,7 ori mai mari decat in anul anterior, cand BMFMS a afisat o cifra de afaceri de 678.926 lei. In 2006, au fost incheiate 4,2 milioane contracte cu o valoare echivalenta cu 9,744 miliarde lei (2,77 miliarde de euro), in crestere de 6,03 ori fata de 2005 ca volum si de 9,59 ori ca valoare. BMFMS si-a majorat capitalul in luna decembrie pana la 3,254 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri