Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit pana pe 13 noiembrie termenul ofertei de preluare a 6,68% din capitalul Kandia-Excelent (EXC) de catre Vantas International, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Actionarul majoritar al producatorului de dulciuri Kandia-Excelent (EXC), compania Vantas International LTD a lansat in data de 5 septembrie oferta publica de preluare a unui pachet de 6,68% din actiunile Kandia-Excelent, pentru suma de 23,27 milioane lei.

Oferta urma sa se desfasoare pana pe 16 octombrie, dar CNVM a aprobat prelungirea termenului acesteia pana pe 13 noiembrie.

Intermediarul ofertei este casa de brokeraj CA-IB Securities. Prospectul de oferta publica a fost avizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in data 29 august. Compania ofera 2,90 lei pe actiune, pret cu 2,47% mai mare decat cotatia actuala, de 2,83 lei/actiune.

Producatorul de dulciuri din Bucuresti are un capital social de 12,036 milioane lei. Actionarul majoritar al companiei este compania Cadbury Schweppes, care a cumparat in data de 8 iunie 93,32% din capitalul social al companiei, prin intermediul subsidiarei sale Vantas International LTD.

In primul semestru al anului 2007, Kandia-Excelent a afisat un profit net de 3,05 milioane lei (976.375 euro), de 3,6 ori mai mic decat in intervalul similar al anului trecut cand profitul net a depasit 11,24 milioane lei. In schimb, cifra de afaceri afisata in primul semestru al anului 2007 a crescut cu 5,8% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 59,7 milioane lei (19,04 milioane euro), comparativ cu 56,42 milioane lei in 2006.

Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul EXC. Compania are o capitalizare de 341,39 milioane lei (101,49 milioane euro), conform cotatiei de 2,73 lei, inregistrata in sedinta din 5 octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri