Cinci fonduri mutuale administrate de BCR Asset Management au fost autorizate

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat cinci noi fonduri mutuale administrate de BCR Asset Management, care a ajuns astfel la un portofoliu de opt fonduri, potrivit raportului transmis de CNVM.

Fondurile autorizate de CNVM sunt BCR Monetar, BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt, BCR Europa Obligatiuni si BCR Europa Conservator. Astfel, numarul fondurilor mutuale administrate de BCR Asset Management se ridica la opt, alaturi de cele trei fonduri existente deja pe piata - BCR Clasic, BCR Dinamic si BCR Expert.

La sfarsitul lunii septembrie, activele fondurilor administrate de BCR Asset Management se ridicau la 98,7 milioane lei (11,4%), compania ocupand pozitia a patra in ordinea valorilor administrate. In ultimele 12 luni, BCR Clasic a afisat un randament de 9,10%, BCR Dinamic a obtinut o performanta de 16,97%, iar BCR Expert a realizat un randament de 30,04%.

La inceputul lunii septembrie, grupul financiar austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, anunta ca va lansa 20 de fonduri mutuale pe piata din Romania, prin subsidiara sa Erste Sparinvest, iar BCR Asset Management isi va completa portofoliul cu inca sapte fonduri mutuale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri