Actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) au aprobat reducerea la jumatate a comisioanelor de tranzactionare pentru 12 instrumente derivate, de la 1 leu la 50 de bani, a declarat citat de NewsIn, Teodor Ancuta presedintele BMFMS.

"Am decis sa reducem aceste comisioane pentru o parste din instrumentele noi si pentru cele cu lichiditate redusa", a mai spus Ancuta.

Comisioanele reduse vor fi aplicate dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial. Acestea vor fi practicate pentru derivativele construite pe activele suport al actiunilor BRD SocGen (DEBRD), Compa (DECMP), Impact (DEIMP), Oltchim (DEOLT), Antibiotice (DEATB), Biofarm (DEBIO), Turbomecanica (DETBM), Azomures (DEAZO) si Banca Comerciala Carpatica (DEBCC). La acestea se adauga derivativele SIBEX9 si SIBEX18, si intrumentele derivate pe aur.

De la 1 octombrie Bursa din Sibiu a lansat derivativele pe Oil Terminal Constanta (OIL), Iproeb Bistrita (IPRU), Condmag Brasov (COMI), Dafora Medias (DAFR), Armax Gaz Medias (ARAX), Albalact Alba Iulia (ALBZ), Imotrust Arad (ARCV) si Transelectrica Bucuresti (TEL).

In primele trei trimestre ale acestui an, la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) s-au incheiat 2,9 milioane de contracte in valoare de 9,6 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri