Actionarii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) au aprobat reducerea la jumatate a comisioanelor de tranzactionare pentru 12 instrumente derivate, de la 1 leu la 50 de bani, a declarat citat de NewsIn, Teodor Ancuta presedintele BMFMS.
"Am decis sa reducem aceste comisioane pentru o parste din instrumentele noi si pentru cele cu lichiditate redusa", a mai spus Ancuta.

Comisioanele reduse vor fi aplicate dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial. Acestea vor fi practicate pentru derivativele construite pe activele suport al actiunilor BRD SocGen (DEBRD), Compa (DECMP), Impact (DEIMP), Oltchim (DEOLT), Antibiotice (DEATB), Biofarm (DEBIO), Turbomecanica (DETBM), Azomures (DEAZO) si Banca Comerciala Carpatica (DEBCC). La acestea se adauga derivativele SIBEX9 si SIBEX18, si intrumentele derivate pe aur.

De la 1 octombrie Bursa din Sibiu a lansat derivativele pe Oil Terminal Constanta (OIL), Iproeb Bistrita (IPRU), Condmag Brasov (COMI), Dafora Medias (DAFR), Armax Gaz Medias (ARAX), Albalact Alba Iulia (ALBZ), Imotrust Arad (ARCV) si Transelectrica Bucuresti (TEL).

In primele trei trimestre ale acestui an, la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) s-au incheiat 2,9 milioane de contracte in valoare de 9,6 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri