Petru Ciurtin, presedintele Albalact si actionarul cu cea mai mare participatie, a vandut vineri 3,96% din capitalul producatorului de lactate si branzeturi, pentru suma de 6,7 milioane lei (2 milioane euro), potrivit raportului transmis pietei Rasdaq.
Presedintele companiei a vandut in total 7,7 milioane actiuni Albalact (ALBZ), la pretul de 0,87 lei, tranzactiile fiind realizate pe segmentul regular al pietei Rasdaq. Capitalizarea Albalact la acest nivel este de 169,1 milioane lei (50,68 milioane euro). In urma acestei raportari, Petru Ciurtin si-a diminuat detinerea pana la 29,48%, potrivit NewsIn.

Pe 20 septembrie, Petru Ciurtin a vandut 2,77% din Albalact cu 4,84 milioane lei (1,43 milioane euro), conferind companiei o capitalizare de 174 milioane lei (51,57 milioane euro).

Actionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au aprobat in august strategia de dezvoltare a companiei pana in 2009 si majorarea capitalului cu 47,47 milioane lei, prin aport in numerar si incorporare de rezerve, pana la 66,9 milioane lei. Actionarii inregistrati la data de 15 septembrie au posibilitatea sa subscrie doua actiuni noi pentru una detinuta si vor beneficia de 44% actiuni gratuite.

Actionarii au aprobat si strategia de dezvoltare a societatii pentru perioada 2007-2009, valoarea investitiilor ridicandu-se la 10 milioane lei. Actionarii Albalact au imputernicit consiliul de administratie pentru achizitionarea unui teren de 15 hectare in vederea construirii unei noi fabrici axata pe productia mixta: branzeturi, deserturi si alimente pe baza de lapte pentru copii.

Albalact Alba Iulia a obtinut in primul semestru un profit net de 6,85 milioane lei (2,18 milioane euro), de 11 ori mai mare decat cel din intervalul similar din 2006, pe fondul cresterii productiei vandute. Afacerile companiei au avansat cu 76,7%, in prima jumatate din acest an, pana la 74,82 milioane lei (23,9 milioane euro), comparativ cu intervalul echivalent din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 42,33 milioane lei.

Anul acesta Albalact si-a dublat capitalul social, de la 9,44 milioane lei pana la 19,43 milioane lei, majorarea fiind operata la sfarsitul lunii iunie.

Compania specializata in fabricarea produselor lactate si a branzeturilor are un capital social de 19,43 milioane lei, divizat in 194,34 milioane de titluri, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului din 27 iunie, Petru Ciurtin detine 29,48%, Petru Raul Ciurtin controleaza 16,03%, RC 2 Limited din Cipru detine 13,37%, iar Julius Baer International Equity Fund are o participatie de sub 5%.
Titlurile Albalact Alba Iulia se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ALBZ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri