SIF Moldova (SIF2) si-a prezentat strategia de dezvoltare pentru perioada 2007-2009, conform caruia mizeaza pe o crestere anuala cu 12% a profitului net, iar activul net este esteptat sa se aprecieze anual cu 20%, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In 2007-2009 investitiile pe pietele de capital sunt preconizate sa atinga 70 milioane lei.
Compania are in vedere atragerea de resurse financiare suplimentare prin majorarea capitalului social sau prin emisiuni de obligatiuni, daca structura actionariatului va permite. In acest scop, SIF Moldova ar putea contracta o agentie de rating, operatiune care sa asigure societatii accesul la finantare prin obligatiuni si alocarea unui indice de risc pentru activitatea desfasurata.

SIF Moldova a incheiat primele noua luni din 2007 cu un profit net de 55,9 milioane lei, cel mai mic dintre SIF-uri, conform fatelor furnizate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Valoarea unitara a activului net (VUAN) al SIF Moldova era de 3,5756 lei la finanlul luni spetembrie. Conform UNOPC, SIF Moldova (SIF2) era singura dintre SIF-uri la care activul net s-a situat sub 2 miliarde lei, la 1,856 miliarde lei.

In aprilie 2007, actionarii SIF Moldova au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2007, prin care se estima obtinerea unui profit net de 43,9 milioane lei, cu 9,17% mai mic decat rezultatul obtinut la sfarsitul anului trecut, si o scadere a veniturilor cu 34% fata de anul anterior.

SIF Moldova are un capital social de 51,9 milioane lei, divizat in 519 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Titlurile SIF Moldova se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF2. Compania are o capitalizare de 1,895 miliarde lei (561,67 milioane euro), conform cotatiei de 3,65 lei, stabilita in sedinta de marti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia vor face legea la Biofarm