Compania Katselis Sons, actionar minoritar al Titan SA Ilfov (MPN), a vandut un pachet de 3,427% din capitalul producatului de panificatie bucurestean, catre Loulis International Foods Enterprises, pentru suma de 6,16 milioane lei, au anuntat companiile.
Katselis Sons si-a redus astfel participatia de la 10,15% pana la 6,73%, iar detinerea Loulis International Foods Enterprises a crescut la 29,52%.

"Tranzactia nu a fost facuta in cadrul ofertei publice obligatorii initiata de actionarul majoritar al companiei", au declarat reprezentantii case de brokeraj care a intermediat schimbul.

Tranzactia cu cele 14 milioane de actiuni a fost incheiata pe piata schimburilor speciale (Deal) a Bursei de Valori Bucuresti la pretul de 0,44 lei pe actiune, pretul fiind identic cu cel oferit de actionarul majoritar firma austriaca Leipnik Lundenburger Invest (LLI) in cadrul ofertei publice obligatorii de preluare a 40% din titlurile companiei bucurestene.

La inceputul lunii octombrie, actionarul majoritar al producatorului de panificatie Titan SA Ilfov (MPN) a urcat pretul pe care il ofera actionarilor in cadrul ofertei obligatorii de preluare de la 0,434 lei pana la 0,44 lei.

Astfel, valoarea totala a ofertei pentru pachetul de 40% din producatorul de panificatie Titan SA Ilfov este de 71,89 milioane lei. Initial, Leipnik Lundenburger Invest Euromills (LLI) oferise 0,434 lei pe actiune, pret la care valoarea ofertei era de 70,91 milioane lei. Oferta de preluare s-a desfasurat in perioada 4-24 octombrie.

Titan are un capital social de 40,85 milioane lei, divizat in 408,5 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Firma austriaca Leipnik Lundenburger Invest Euromills (LLI) a preluat in iulie un pachet majoritar, de 60% din capitalul producatorului de panificatie Loulis (actuala Titan), pentru 106,37 milioane lei (33,9 milioane euro), printr-o tranzactie care a finalizat un aranjament semnat in mai.
Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MPN.

Producatorul de panificatie Titan Ilfov (MPN), fosta Loulis, a afisat in al doilea trimestru din 2007 un profit net de 4,95 milioane lei, in revenire fata de pierderile de 3,09 milioane lei din perioada similara din 2006, pe fondul aprecierii profitului din exploatare si a profitului financiar. Afacerile Titan au avansat cu 32,3%, de la 37,83 milioane lei in al doilea trimestru din 2006, pana la 50,05 milioane lei in acelasi interval din 2007.

Compania Titan estimeaza un profit net de 11,14 milioane lei (3,33 milioane euro) in anul 2007, de peste patru ori mai mare decat rezultatul afisat de companie pentru anul trecut. Producatorul din industria panificatiei estimeaza pe anul in curs venituri totale de 226,78 milioane lei, cu 17% mai mari decat cele obtinut in 2006, de 177,08 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri