SSIF Broker Cluj intentioneaza sa fuzioneze cu banca americana de investitii Broker Investment Banking, pana la sfarsitul primului trimestru al 2008, a declarat la The Money Channel presedintele casei de brokeraj Broker Cluj, Petru Prunea.

Prunea a declarat ca exista trei propuneri de fuziune, una din exterior si doua din interior. "Din exterior cu o societate intitulata Broker Investment Banking din SUA - pe aceasta o acceptam; cu celelalte mai discutam", a declarat presedintele Broker Cluj.

Conform lui Prunea, Broker Investment Banking nu va detine o majoritate a actiunilor Broker Cluj. Pachetul de actiuni care va fi detinut de banca americana nu va depasi maximul prevazut de statutul SSIF Broker - 10% din totalul actiunilor. "Noi avem 10% prevazut prin statut ca fiind maximul care poate fi detinut de un actionar, prin urmare nu vom depasi acest prag," a mentionat Prunea.

Presedintele companiei de brokeraj romanesti sustine ca termenii finali ai fuziunii nu au fost stabiliti, cazandu-se de acord doar in privinta fuziunii in principiu, iar raportul fuziunii va fi publicat cand toate datele vor fi lamurite.

Prunea considera ca prin acesta fuziune avantajul principal este experienta bancii americane, dar si denumirea pe care o vor obtine. "Ne-ar interesa sa reflectam in denumire activitatea brokerilor care este una specifica bancilor de investitii, doar ca Banca Nationala nu ne-a dat un raspuns favorabil cererii noastre de a ne numi banca de investitii pe piata de capital," a adaugat presedintele Broker Cluj.

Numele celor doua societati romanesti care au inaintat propuneri de fuziune nu au fost dezvaluite, insa Prunea sustine ca daca va fi dat curs cererii acestora, fuziunea se va realiza prin absorbtie.

"Nu am acordul lor sa le dezvalui numele. Sunt societati situate de la locul 15 incolo. Nu sunt mari, dar si aici e vorba de raportul de conversie care e discutabil. Propunerea lor e prin absorbtie cum am facut si in alte cazuri," a conchis Prunea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Chis, schimbat de la conducerea Broker Cluj dupa sase ani