PetroChina a atras un nivel record al subscrierilor, in valoare de aproximativ 3,3 mii de miliarde de yuani (echivalentul a 440 de miliarde de dolari), pentru oferta publica initiala ce va avea loc la bursa din Shanghai

Cifra, ce reprezinta o estimare preliminara, a depasit recordul precedent de subscrieri, in valoare de 2,7 mii de miliarde de yuani, inregistrat luna trecuta, tot la Shanghai, in cadrul ofertei publice initiale a producatorului de carbune China Shenhua Energy.

Grupul PetroChina, cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din China, a atras subscrierile in zilele de joi si vineri.

PetroChina ofera pana la patru miliarde de actiuni pentru a strange 8,92 miliarde de dolari in aceasta oferta, despre care se crede ca va fi cea mai mare de pana acum a anului 2007.

Se asteapta ca lichiditatea de pe piete sa se imbunatateasca vizibil in zilele de marti si miercuri, odata ce fondurile colectate in cadrul ofertei publice initiale vor fi returnate aplicantilor fara succes.

Potrivit administratorilor de fonduri, cererea pentru oferta PetroChina este una masiva, in parte datorita faptului ca turbulentele pietelor de capital de luna aceasta au determinat investitorii sa fie mai precauti in ceea ce priveste actiunile existente.

Analistii considera ca achizitionarea actiunilor in cadrul ofertei publice initiale va duce la aprecierea acestora cu peste 30% sau mai mult in ziua listarii, reprezentand o investitie sigura.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Oficial: eMAG a fost vandut pentru 82 mil. dolari in 2012