Titlurile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vor reveni vineri la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce Depozitarul Central a operat diminuarea capitalului social al companiei la 32,36 milioane lei
In urma radierii a peste 3,22 miliarde actiuni, Oltchim si-a diminuat capitalul social cu 322 milioane lei. Oltchim revine la capitalul social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 53,26%, iar SIF Oltenia are o participatie de 6,51%.

In 2003, Oltchim si-a majorat de circa 11 ori capitalul social, doar in favoarea statului, care detinea 53,04%, convertind in actiuni o creanta pe care statul o avea asupra combinatului. Ceilalti actionari nu au primit dreptul de a participa la majorarea capitalului, diminuandu-si substantial detinerile, in vreme ce statul si-a crescut participatia pana la 95,73%.

SIF Oltenia, care detinea in 2003 circa 6% din capitalul Oltchim, a atacat in instanta majorarea de capital. Instanta a dat castig de cauza pe 25 octombrie companiei SIF Oltenia, anuland acea majorare.

Actiunile Oltchim au incheiat sedinta din 30 octombrie la cotatia de 1,40 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 453 milioane lei (135,5 milioane euro), calculata la capitalul social diminuat.

In adunarea generala din 15 noiembrie, actionarii care detin titluri la data de 6 noiembrie, vor decide majorarea de capital prin conversia in actiuni a creantei AVAS si prin acordarea dreptului de preferinta pentru restul actionarilor.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri