Titlurile combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vor reveni vineri la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce Depozitarul Central a operat diminuarea capitalului social al companiei la 32,36 milioane lei

In urma radierii a peste 3,22 miliarde actiuni, Oltchim si-a diminuat capitalul social cu 322 milioane lei. Oltchim revine la capitalul social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 53,26%, iar SIF Oltenia are o participatie de 6,51%.

In 2003, Oltchim si-a majorat de circa 11 ori capitalul social, doar in favoarea statului, care detinea 53,04%, convertind in actiuni o creanta pe care statul o avea asupra combinatului. Ceilalti actionari nu au primit dreptul de a participa la majorarea capitalului, diminuandu-si substantial detinerile, in vreme ce statul si-a crescut participatia pana la 95,73%.

SIF Oltenia, care detinea in 2003 circa 6% din capitalul Oltchim, a atacat in instanta majorarea de capital. Instanta a dat castig de cauza pe 25 octombrie companiei SIF Oltenia, anuland acea majorare.

Actiunile Oltchim au incheiat sedinta din 30 octombrie la cotatia de 1,40 lei, ceea ce confera companiei o capitalizare de 453 milioane lei (135,5 milioane euro), calculata la capitalul social diminuat.

In adunarea generala din 15 noiembrie, actionarii care detin titluri la data de 6 noiembrie, vor decide majorarea de capital prin conversia in actiuni a creantei AVAS si prin acordarea dreptului de preferinta pentru restul actionarilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Oltchim intra in faliment dupa sase ani de chin in insolventa