Imotrust isi dubleaza capitalul si va promova la BVB

Actionarii companiei din domeniul dezvoltarii imobiliare Imotrust Arad (ARCV) au aprobat dublarea capitalului social, prin aport in numerar, pana la 21,36 milioane lei, si promovarea companiei la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pentru majorarea de capital vor fi emise 106,82 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, pretul de subscriere propus fiind egal cu valoare nominala. Fiecare actionar existent la data de 19 noiembrie va putea subscrie o actiune noua pentru una detinuta.

Profitul net al Imotrust in primele sase luni ale anului a crescut de 5,5 ori pana la 18,04 milioane lei (5,7 milioane euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut. In primele sase luni ale anului trecut Imotrust Arad a afisat un profit net de 3,23 milioane lei. Cifra de afaceri a firmei imobiliare din Arad a crescut in primele sase luni ale anului in curs cu 62,5% pana la 1,3 milioane lei (414.961 euro) fata de perioada similara a anului trecut, cand Imotrust a afisat o cifra de afaceri de 825.674 lei.

Compania Imotrust are un capital de 10,68 milioane lei, divizat in 106,8 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Circa 71,81% din capitalul social al Imotrust este detinut de un grup de firme si oameni de afaceri din Arad, care actioneaza in mod concertat, iar Morgan Stanley & Co. International Limited detine sub 5%.

Titlurile Imotrust se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARCV. Capitalizarea companiei este de 384,56 milioane lei (114,94 milioane euro), aferenta cotatiei de 3,60 lei pe titlu, inregistrata in sedinta din 1 noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Erste anticipează revenirea, dacă guvernele nu opresc din nou economiile
Setari Cookie-uri