Actionarii companiei din domeniul dezvoltarii imobiliare Imotrust Arad (ARCV) au aprobat dublarea capitalului social, prin aport in numerar, pana la 21,36 milioane lei, si promovarea companiei la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pentru majorarea de capital vor fi emise 106,82 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, pretul de subscriere propus fiind egal cu valoare nominala. Fiecare actionar existent la data de 19 noiembrie va putea subscrie o actiune noua pentru una detinuta.

Profitul net al Imotrust in primele sase luni ale anului a crescut de 5,5 ori pana la 18,04 milioane lei (5,7 milioane euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut. In primele sase luni ale anului trecut Imotrust Arad a afisat un profit net de 3,23 milioane lei. Cifra de afaceri a firmei imobiliare din Arad a crescut in primele sase luni ale anului in curs cu 62,5% pana la 1,3 milioane lei (414.961 euro) fata de perioada similara a anului trecut, cand Imotrust a afisat o cifra de afaceri de 825.674 lei.

Compania Imotrust are un capital de 10,68 milioane lei, divizat in 106,8 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Circa 71,81% din capitalul social al Imotrust este detinut de un grup de firme si oameni de afaceri din Arad, care actioneaza in mod concertat, iar Morgan Stanley & Co. International Limited detine sub 5%.

Titlurile Imotrust se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARCV. Capitalizarea companiei este de 384,56 milioane lei (114,94 milioane euro), aferenta cotatiei de 3,60 lei pe titlu, inregistrata in sedinta din 1 noiembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Un producator clujean de votca a dublat banii investitorilor tari de inima de pe bursa