Activele nete ale fondurilor deschise de investitii (FDI) au ajuns in luna octombrie la 893 milioane lei (266,6 milioane euro), in crestere cu 3,24% fata de luna anterioara si cu 41,1% fata de sfarsitul anului 2006, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
La sfarsitul lunii septembrie, activul net al fondurilor mutuale era de 865,2 milioane lei (258 milioane euro), iar la sfarsitul anului 2006 activul net era de 633 milioane lei (187,2 milioane euro).

Numarul total de investitori care au plasat banii in fonduri mutuale a ajuns la sfarsitul lunii octombrie la 82.353 persoane, cu 1,08% mai mare fata de sfarsitul lunii septembrie.

Dintre fondurile de actiuni, in topul randamentului pe ultimele 12 luni conduce Active Dinamic, administrat de Swiss Capital Asset Management, cu un randament de 38,4%, urmat de KD Maximus, administrat de KD Investments Romania, cu 36,8%. Pe pozitia a treia din punct de vedere al randamentului anual s-a clasat fondul de actiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Management, cu un randament de 31,1%, urmat de Star Next, administrat de Star Asset Management, cu 31%, si de Napoca, administrat de Globinvest, cu 29,7%.

In clasamentul fondurilor diversificate privind performantele din ultimele 12 luni, conduce detasat Fortuna, administrat de Target Asset Management, cu un randament de 23,7%, urmat de Star Focus, adminsitrat de Star Asset Management, cu un randament anual de 17,7%. Podiumul randamentelor pe ultimele 12 luni e completat de Integro, administrat de Pioneer Asset Management, cu o performanta de 15,8%, urmat de BT Clasic, administrat de BT Asset Management, cu un randament de 15,7%.

La categoria fondurilor monetare, in ultimele 12 luni, Simfonia 1, administrat de SG Asset Management BRD, are un randament de 6,6%, iar Bancpost Plus, administrat de EFG Asset Management, are o performanta de 6%.

La fondurile de obligatiuni, in ultimele 12 luni, Stabilo, administrat de Pioneer Asset Management, are un randament de 8,5%, Orizont, administrat de Certinvest, a inregistrat o crestere cu 7,6%. Podiumul e completat de BCR Clasic, administrat de BCR Asset Management, cu o performanta de 6,9%, urmat de Fortuna Gold, administrat de Target Asset Management, cu un randament de 6%.

In clasamentul institutiilor care administreaza cele mai mari active din industria fondurilor muntuale, la finalul lunii octombrie conducea Raiffeisen Asset Management, cu active de 137,6 milioane lei si o cota de piata de 15,4%. Pe pozitia secunda se afla BT Asset Management, cu active administrate de 134,8 milioane lei si o cota de piata de 15,1%. Pozitia a treia e ocupata de EFG Mutual Funds Management, cu 116,9 milioane lei (13,1% cota de piata). In clasament urmeaza, BCR Asset Management - cu 101,6 milioane lei (11,4%), SG Asset Management-BRD - cu 101,4 milioane lei (11,4%), Globinvest - cu 71,9 milioane lei (8,1%), Certinvest - cu 48,2 milioane lei (5,4%), KD Investments Romania - cu 43,1 milioane lei (4,8%).

Totalul activelor fondurilor deschise de investitii si fondurilor inchise de investitii a ajuns in octombrie la 1,026 miliarde lei, in scadere cu 1,63% fata de luna septembrie, cand totalul activelor era de 1,043 miliarde lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri