Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN) vrea sa deschida in 2008 un centru operational in Dubai, pentru activitatile sale din zona Golfului Persic, si estimeaza ca anul viitor afacerile pe plan extern ale companiei vor inregistra un boom, a declarat Ovidiu Tender, presedintele Prospectiuni.

Printre planurile de viitor ale companiei se numara si patrunderea pe piata din Iran si Libia. Presedintele Prospectiuni Bucuresti a afirmat ca este interesat de tarile din zona Golfului, semnand deja un contract cu Compania Nationala Iraniana de Petrol.

Referitor la deschiderea unui centru operational in Dubai, Ovidiu Tender a declarat: "Daca intram acolo nu o sa mai iesim".

Tender a mai spus ca anul 2008 va fi un boom pentru activitatile pe plan extern ale Prospectiuni, pentru ca stie foarte bine necesarul pe plan mondial, potrivit NewsIn.

Contractul din Iran prevede lucrari pe o suprafata de 500 km patrati, cu o echipa de 20 de oameni din cadrul Prospectiuni si forta de munca locala. Contractul se va ridica la 3,1 milioane euro si se va desfasura pe o durata de aproximativ trei luni.

Pentru urmatorii doi ani, Prospectiuni vrea sa incheie contracte externe cu o valoare de 30-40 milioane euro, iar recuperarea investitiilor s-ar putea realiza in circa doi ani.

Pe piata interna, compania are in vedere o mentinere a afacerilor, in special cu OMV-Petrom si Romgaz.

Toate proiectele de dezvoltare a Prospectiuni vor fi finantate din credite de la furnizori, surse proprii si noi aporturi in numerar din partea actionarilor. Ovidiu Tender a declarat ca tocmai de aceea nu a acordat dividende si nici nu o sa acorde pe viitor, pentru ca banii vor merge exclusiv pentru dezvoltare.

Tender a declarat ca nu are de gand sa vanda din participatia la Prospectiuni, deoarece compania nu a ajuns nici macar la jumatate din potential.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Tender vrea sa duca Prospectiuni si in Singapore
Setari Cookie-uri