Bursa de Valori Bucuresti (BVB) asteapta avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru contractele derivate pe euro si dolar si pe actiunile SIF-urilor, Bancii Transilvania (TLV), Petrom (SNP) si Transelectrica (TEL).

"Urmare a deciziei Consiliului Bursei, au fost transmise CNVM specificatiile contractelor la termen (futures) avand ca activ suport dolarul american (USD), moneda unica europeana - euro (EUR) si actiunile urmatorilor SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4), SIF Oltenia (SIF5), Banca Transilvania (TLV), Petrom (SNP) si Transelectrica (TEL)", se arata in comunicatul Bursei.

In vederea completarii codului BVB, au fost transmise spre aprobare catre CNVM si reglementarile pentru ajustarea contractelor futures, ca urmare a evenimentelor corporative (exemplu: majorari de capital cu incorporare de rezerve si distribuire de actiuni gratuite sau subscrieri la valori sub pretul din piata al actiunilor).

Aceste prevederi se aplica in functie de impactul potential asupra pretului in piata sau a valorii notionale a unui contract futures. Decizia de ajustare este luata cand se anticipeaza un efect al evenimentului corporativ asupra cotatiilor actiunilor ce reprezinta activul suport al contractului respectiv, se precizeaza in comunicatul BVB.

Bursa de Valori Bucuresti a lansat pana in prezent contracte derivate pe doi dintre indicii sai, BET (BET Index Futures) si BET-FI (BETFX Index Futures).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Romgaz ar putea sa preia participatia ExxonMobil in Marea Neagra