UniCredit Tiriac Bank, sanctionata pentru ca nu a anuntat detinerea la UniCredit Securities

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotarat in sedinta din 14 noiembrie sa sanctioneze cu avertisment UniCredit Tiriac Bank, deoarece nu a notificat ca detine 99,9952% din capitalul firmei de brokeraj UniCredit Securities, potrivit unei ordonante a CNVM.

Unicredit Tiriac Bank SA are obligatia de a depune la Comisie, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, documentele care sunt prevazute in regulamentul privind serviciile de investitii financiare.

Unicredit Tiriac Bank poate contesta decizia la CNVM, contestatie care nu suspenda, insa, obligatia de a depune documentele privind serviciile de investitii financiare.

Ordonanta intra in vigoare la data comunicarii acesteia partii vizate, sau la data publicarii in buletinul CNVM, in cazul in care aceasta nu poate fi contactata.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, are ca actionari principali Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni, si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac. Banca are in prezent o retea de 139 unitati in 38 de judete.

Grupul Unicredit mai este prezent in Romania, in afara de banca UniCredit Tiriac, si prin UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca Pentru Locuinte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri